Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 16 /11:23

Vilniuje prie policijos nuovados išminavimo operacija truko 2 val.: 5 kg tritano bombos nėra

Antradienio rytą sostinės specialiosios tarnybos sukeltos ant kojų dėl pranešimo apie sprogmenį. Sostinės Naujamiestyje, netoli stoties, buvo įvestas planas „Skydas“, sutriko visuomeninio ir kito transporto eismas. Prie komisariato pastato, netoli spaudos kiosko, greta šiukšlių dėžės, gulėjo pilkas lagaminas. Praėjus dviem valandoms nuo grasintojo skambučio išminuotojai nustatė, kad radinys nepavojingas. Psichikos sveikatos problemų turintis įtariamasis iškart sulaikytas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Lukas Balandis / BNS nuotr.

9 val. 24 min. pareigūnams paskambinęs 1984 m. gimęs vyras pranešė, kad prie Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato pastato (Pylimo g. 52) padėjo sprogmenį – 5 kg tritano.

Vyras tikino esąs tiesiog nepatenkintas policijos darbu ir teigė, kad bomba turėtų sprogti  po 5 valandų.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio pirminiais duomenimis, pranešėjas prisistatė, nurodė savo telefono numerį.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Įvykio vietoje
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Įvykio vietoje

Greta komisariato iš tiesų rastas krepšys, todėl įvestas planas „Skydas“.

Šiuo metu apie „tritano bombą“ pranešęs vyras jau yra sulaikytas. Teigiama, kad 30-metis sulaikytasis pareigūnams yra gerai žinomas, nes ir anksčiau yra įkliuvęs dėl melagingų grasinimų apie sprogmenis. Be to, yra žinoma, kad vilnietis turi psichinės sveikatos problemų.

15min.lt skaitytojas Renatas L. iš įvykio vietos operatyviai pranešė, kad dėl incidento sutriko eismas. „Policija užtvėrusi kelią ties policijos komisariatu, ties Gėlių gatve. Automobilių kamštis išvykstant iš stoties. Atvykusi gaisrinė“, – rašo vilnietis.

15min.lt fotoreporteris Lukas Balandis praneša, kad apie 10 val. įvykio vietoje laukiama išminuotojų. Eismas stovėjo visiškai. Prie komisariato, netoli spaudos kiosko, greta šiukšlių dėžės, gulėjo pilkos spalvos lagaminėlis.

Policijai uždarius dalį Pylimo gatvės, per šią pusę visiškai nutrūko susisiekimas su geležinkelio ir autobusų stotimi. Tiesa, nuo incidento vietos iki stoties pėsčiomis galima nukeliauti per 6-7 minutes.

Aplinkiniuose pastatuose dirbančių vilniečių nutarta neevakuoti. Darbą laikinai teko nutraukti tik kioskininkei.

Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai atvyko kiek daugiau nei po valandos nuo iškvietimo. Sprogmenų specialistai kruopščiai dirbo apie pusvalandį.

Fotokorespondentas L.Balandis informavo, kad paaiškėjo, jog lagaminas nepavojingas, išminuotojai jį išsivežė.

„Aro“ išminuotojai vandens patranka pralaužė skylę lagamine ir nustatė, kad lagamino turinys pavojaus nekelia.

Netrukus vilniečiai galėjo grįžti prie normalaus antradienio ritmo. Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistai operatyviai informavo, kad dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 285 str. 2 d.

Nuo 11 val. 25 min. vėl buvo leidžiamas transporto eismas Pylimo, Rūdninkų ir Gėlių gatvėmis.

VIDEO: Pranešimas apie bombą Vilniuje sutrikdė eismą Pylimo gatvėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius