-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 07 /20:55

Gaisras „Kauno balduose“ likviduotas, dirbo daugiau nei 10 gaisrinių

Ketvirtadienį apie 14 valandą pranešta apie gaisrą „Kauno baldų“ pastate Kauno Drobės gatvėje. Pranešta apie Kaune padidėjusią oro taršą, kauniečiams patarta neiti į lauką. Taip pat skelbta apie aukščiausio lygio reagavimą bei pavojų, šalia gaisro židinio yra pavojingų cheminių medžiagų, taip pat ir skysto azoto talpyklų. Kaip vakare pranešė LRT portalas, gaisras galutinai likviduotas 18.47 val.
Gaisras Kaune
Gaisras Kaune / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip informuoja Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, liepos 7 dieną 14.10 valandą gautas pranešimas, kad Kauno Drobės gatvėje dega 4 aukštų „Kauno baldų“ pastatas, pranešėjas mato dūmus pro langus, atvirą liepsną.

Dėl žmonių, likusių viduje, pranešėjas nieko negalėjo pasakyti.

Apie įvykį informuota priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, policija ir greitosios medicinos pajėgos.

Papildyta 15.19 val. Kaip informavo Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyresnioji specialistė, atstovė spaudai Džiuginta Vaitkevičienė, vietoje dirba 8–9 gaisrinės mašinos.

Apie evakuaciją ar nukentėjusius žmones iki šiol nėra pranešama.

Saugomas šalia esantis „Margūno“ pastatas, kuriame yra cheminių medžiagų (taip pat ir skysto azoto talpyklų).

Papildyta 15.26 val. Gaisro židinio ugniagesių gelbėtojų pajėgoms niekaip nepavyksta pasiekti.

Skaitytojos nuotr./Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pranešimas
Skaitytojos nuotr./Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pranešimas

Mobiliojo ryšio vartotojų telefonus pasiekė įspėjamasis Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pranešimas: „Dėl AB „Kauno baldai“, Drobės g. 66, kilusio gaisro Kauno mieste padidėjo oro tarša. Rekomenduojama neiti į lauką, užsandarinti langus ir duris. Perspėkite kitus“.

Papildyta 15.45 val. Informuojama, kad vietoje jau dirba daugiau nei 10 autocisternų, trūksta gaisrininkų pajėgų. Padėti gesinti gaisro atvyko Garliavos ugniagesių gelbėtojų komanda.

Skelbiama apie aukščiausio lygio reagavimą bei pavojų.

„Dėl didelio karščio esančioms pajėgoms liepsnų numalšinti nepavyko, prireikė papildomų pajėgų. Reikia sustiprintų pajėgų, kad būtų galima pradėti malšinti gaisro židinį“, – teigė Dž.Vaitkevičienė.

Antrame pastato aukšte yra porolonas, trečiame ir ketvirtame – konvejeriai, vykdoma gamyba.

Apie nukentėjusiuosius nepranešama.

Papildyta 15.51 val. Komentarą dėl gaisro 15min atsiuntė ir „Kauno baldų“ atstovai.

„Senajame „Kauno baldų“ pastate gamyklos atostogų metu priešgaisrinės fabriko sistemos užfiksavo dūmus. Keli buvę darbuotojai nedelsdami paliko patalpas, operatyviai iškvietėme ugniagesius, kurie dabar dirba. Šiuo metu, turimais duomenimis, žmonės nenukentėjo, o tai svarbiausia. Įvykio priežastys šiuo metu tiriamos“, – pakomentavo „Kauno baldų“ valdybos narys Vytautas Vaškys.

„Gausios ugniagesių pajėgos dirba įvykio vietoje, šiuo metu į degimo zoną įvesti švirkštai, gyventojai per perspėjimo sistemą informuoti. Didelės grėsmės mes kol kas nematome“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Kanapickas.

Papildyta 17.55 val.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) duomenimis, gaisras įsiplieskė pirmajame aukšte esančiame dideliame atliekų konteineryje, pranešė BNS.

Papildyta liepos 8 dieną.

Kaip kitą rytą patikslino Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, atvira liepsna degė 2 ir 3 gamybinio pastato (210 x 60 m dydžio) aukštai bei kieme esančiame statybiniame atliekų konteineryje (apie 10 kub. m talpos) atliekos.

Išdegė baldų gamybos įmonės pastato antrame aukšte buvusi produkcija bei 50x36 m dydžio gamybinės patalpos, trečiame aukšte 50x36 m plote buvusi produkcija, aprūko ir apdegė pastato 4 aukšto langai bei patalpos, apgadinta apie 2000 kv. m. plote buvusios produkcijos.

Išsaugota 3000 kv. m gamybinių patalpų ir sandėliuojamos produkcijos.

Apsaugota už 5 ir 10 metrų veikiančios įmonės "Margūnas" sandėliuojami chemikalai (apie 500 kub. m įvairių cheminių medžiagų).

Gaisrui gesinti vanduo buvo tiekiamas iš 4 hidrantų. Buvo sudaryti 5 darbo barai, per gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemą dėl gaisro išsiųstas pranešimas Kauno miesto gyventojams.

Į įvykio vietą buvo atvykusi PAGD mobili pajėgų valdymo grupė. Kauno miesto komandose budėjo Jonavos ir Prienų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos autocisternos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius