-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pravieniškių apsaugos grobis – 250 mobiliųjų

Nuo šių metų pradžios Pravieniškių pataisos namų apsaugininkų perimtuose paketuose iš viso rasta 250 mobiliųjų telefonų, 16 mobiliojo interneto modemų, taip pat įvairių kvaišalų bei alkoholio turinčių skysčių. Vienas pastarųjų sulaikymų vyko kaip filmuose – paketą su draudžiamais daiktais kaliniams įmetę asmenys kalėjimo prižiūrėtoją „išsivežė“ ant „Audi“ variklio dangčio.
Nuteistiesiems bandyta perduoti mobiliųjų telefonų ir kito jiems draudžiamo turėti turto
Nuteistiesiems bandyta perduoti mobiliųjų telefonų ir kito jiems draudžiamo turėti turto / Pravieniškių PN–AK nuotr.

Pravieniškių pataisos namų–atvirosios kolonijos (PPN-AK) pareigūnams praėjusią parą teko itin dažnai reaguoti į pranešimus apie bandymus permesti uždraustus daiktus į įstaigos teritoriją.

Iš viso užfiksuoti keturi bandymai šūviais iš savadarbių suslėgtų oro patrankų aprūpinti nuteistuosius draudžiamais turėti daiktais. Įstaigos pareigūnų perimtuose paketuose iš viso rasta net 21 mobiliojo ryšio telefonas ir 2 mobiliojo interneto modemai, 9 „Pildyk“ mobiliojo ryšio SIM kortelės.

Bandant sulaikyti vieną iš permetimų įvykdžiusius asmenis šie elgėsi itin įžūliai.

Kai vienas iš įstaigos pareigūnų bandė užkirsti kelią sprunkantiems įtariamiesiems ir juos sulaikyti, šie tyčia automobiliu kliudė pareigūną ir padidinę greitį iš įvykio vietos pasišalino.

Apie įvykį nedelsiant informuotas Kaišiadorių policijos komisariatas, kurio pareigūnai pradėjo tyrimą. Pareigūnas detaliam sveikatos patikrinimui išvyko į sveikatos priežiūros įstaigą, po apžiūros išleistas į namus gydytis ambulatoriškai.

Pravieniškių PN–AK nuotr./Nuteistiesiems bandyta perduoti mobiliųjų telefonų ir kito jiems draudžiamo turėti turto
Pravieniškių PN–AK nuotr./Nuteistiesiems bandyta perduoti mobiliųjų telefonų

Taip pat liepos 23 d. įstaigoje sulaikyta į pasimatymą su nuteistuoju atvykusi pilietė, kuri bandė į įstaigos vidaus teritoriją nuteistajam įnešti mobiliojo ryšio telefoną. Minėta pilietė sulaikyta ir perduota Kaišiadorių policijos pareigūnams.

Per pirmąjį šių metų pusmetį Pravieniškių pataisos namų–atvirosios kolonijos pareigūnai iš viso sulaikė 55 permetimus bandžiusius įvykdyti asmenis, bendra šiems asmenims paskirtų baudų suma jau viršija 60 tūkst. Lt.

Perimtuose paketuose iš viso rasta 250 mobiliųjų telefonų, 16 mobiliojo interneto modemų, taip pat įvairių kvaišalų bei alkoholio turinčių skysčių.

Šiuo metu Pravieniškių pataisos namuose–atvirojoje kolonijoje paskirtas bausmes iš viso atlieka 3 277 asmenys, pažymima PPN–AK direktoriaus pavaduotojo Arvydo Stankevičiaus trečiadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius