Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje nuteistasis šepečiu užpuolė prižiūrėtojus

Lapkričio 13 d. Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos 2-ame sektoriuje įvyko incidentas, kurio metu nuteistasis nepakluso prižiūrėtojų nurodymams ir juos užpuolė, – pranešimu spaudai informuoja Kalėjimų departamentas.
Pravieniškės
Pravieniškės / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmadienį ryte, Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos Apsaugos ir priežiūros skyriaus jaunesnysis specialistas V.A.S. kartu su vyresniuoju inspektoriumi A.G., vykdydami tarnybą uždarojoje zonoje, gavo nurodymą į Drausmės komisijos posėdį atvesdinti nuteistąjį V.K.

Atvykę į vietą ir atidarę kameros duris, pareigūnai nurodė nuteistajam ruoštis ir kartu vykti į Drausmės komisijos posėdį. Išgirdęs šiuos prižiūrėtojų nurodymus, nuteistasis pradėjo agresyviai elgtis, šaukti bei vartoti necenzūrinius žodžius. Pareigūnams dar kartą nurodžius nuteistajam nusiraminti ir išeiti iš kameros, šis čiupo patalpoje buvusį šepetį ir šaukdamas necenzūriniais žodžiais užpuolė pareigūnus.

Reaguodamas į staiga kilusią grėsmę, pareigūnas V.A.S. bandė užsidengti, tačiau smūgių išvengti nepavyko. Nepaisant to, pareigūnai nustūmė nuteistąjį ant kameroje esančios lovos, prispaudė ir nurodė nusiraminti. Nuteistasis nė neketino paklusti pareigūnų reikalavimams, jis toliau aktyviai priešinosi, bandė ištrūkti, vartojo necenzūrinius žodžius ir grasino susidoroti.

Nuteistajam buvo panaudotos specialiosios priemonės – uždėti antrankiai.

Dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Nuteistajam gresia laisvės atėmimas iki trejų metų.

Šiuo metu Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje bausmę atlieka 2 029 asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius