Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pražūtingas savaitgalis – vos per porą dienų vanduo pasiglemžė šešias gyvybes

Iki darbo savaitės pradžios liko dar viena diena, tačiau dviejų praėjusių parų ugniagesių statistika kelia šiurpą. Vandens telkiniuose nuskendo net šeši žmonės.
Baltijos pajūrį nuklojo šimtai tūkstančių poilsiautojų
Baltijos pajūrį nuklojo šimtai tūkstančių poilsiautojų / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Sekmadienio vakarą ugniagesiai skubėjo prie Lampėdžių ežero Kaune. Gauta žinia, kad ežere skęsta vyras. Tačiau atvykusiems ugniagesiams vyro gyvybės išsaugoti nepavyko. Jis iš vandens ištrauktas be gyvybės ženklų. Sekmadienį ugniagesiai vadina atokvėpiu po pragariško šeštadienio.

Tą dieną šalies vandens telkiniuose nuskendo net penki žmonės. Nelaimės įvyko Kretingos, Telšių, Kupiškio, Skuodo ir Vilniaus rajonuose. Jauniausiam skenduoliui vos 14 metų.

„Tačiau tai tik mūsų statistika. Mes fiksuojame tik tuos atvejus, kur prireikia narų pagalbos. Gali būti, kad kažkur skenduolį ištraukė ir patys žmonės Tokių atvejų mes nefiksuojame“, – pasakojo Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Situacijų koordinavimo skyriaus budėtojas.

Nors į pajūrį ilgąjį savaitgalį suplūdo apie milijonas vasarotojų, jūros bangos kol kas nepareikalavo ne vieno iš jų gyvybės. Tačiau gelbėtojams ne kartą teko nerti į jūrą gelbėti savo jėgų neįvertinusių poilsiautojų. Iš pliažų teko vaikyti neblaivius poilsiautojus, kuriems maudytis griežtais draudžiama.

O jūra ilgąjį savaitgalį buvo ypač dosni vasarotojams. Jau kelinta diena pajūrio paplūdimiuose plevėsuoja geltona vėliava, rodanti, kad jūroje maudytis leidžiama, tačiau pavojinga. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius