Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prekyba ryklio nasrais – beveik detektyvinė istorija

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai šiuo metu narplioja detektyvą primenančią galimai neteisėtos prekybos ryklio nasrais istoriją.
Ryklio nasrai
Ryklio nasrai / Aplinkos ministerijos nuotr.

Kaip rašoma Aplinkos ministerijos pranešime, istorija prasidėjo spalio pabaigoje, kai aplinkosaugininkai vienoje iš internetinės prekybos svetainių aptiko skelbimą su siūlymu pirkti ryklio nasrus. Kadangi prekiauti laukinių gyvūnų dalimis galima tik turint atitinkamus dokumentus, pareigūnai nutarė patikrinti, ar ryklio nasrų pardavėjas juos turi.

Inspektoriai paskambino skelbime nurodytu telefonu ir, prisistatę pirkėjais, sutarė su pardavėju susitikti. Deja, jis į sutartą vietą neatvyko. Ryklio nasrų pardavėjas nepasirodė ir po antrojo susitarimo susitikti.

Tik po geros savaitės susitikimas pagaliau įvyko „Akropolio“ prekybos centre. Susitarę dėl kainos, prieš paduodami pinigus, aplinkosaugininkai pardavėjui prisistatė. Jis, supratęs gresiančią atsakomybę, spruko į minią, palikęs ryklio nasrus. Tikimasi, kad pardavėjo asmenybę padės nustatyti vaizdo įrašai.

Aplinkos apsaugos agentūra skirs ekspertą ryklio rūšiai nustatyti. Eksperto išvada reikalinga sprendžiant pardavėjo administracinės atsakomybės ir ryklio nasrų konfiskavimo klausimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius