-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prekybos ginklais byla perduodama Panevėžio apygardos teismui

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Aleksandras Kazakovas Panevėžio apygardos teismui perduoda prekybos ginklais baudžiamąją bylą.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, byloje nusikalstamų veikų padarymu kaltinami trys asmenys – anksčiau po 3 kartus teisti kėdainiškiai N. M. ir A. B., taip pat niekur nedirbusi, neteista to paties miesto gyventoja N. M. Kaltinimai šiems asmenims pareikšti dėl neteisėto disponavimo dideliu kiekiu šaunamųjų ginklų ir šaudmenų.

„Gyvenimas rodo, kad neteisėtai įgyti ginklai dažniausiai yra panaudojami darant sunkius ir labai sunkius nusikaltimus, todėl tokių veiksmų užkardymas yra labai svarbus. Tokiu būdu užkertamas kelias galimiems plėšimams, turto prievartavimams, kitoms nusikalstamoms veikoms ir netgi nusikaltimams žmogaus gyvybei“, – pabrėžia A. Kazakovas.

Pasak valstybės kaltinimą palaikysiančio prokuroro, kratų ir kitų procesinių veiksmų metu pareigūnai rado 10 šaunamųjų ginklų ir 403 šovinių. Baudžiamasis kodeksas už be leidimo įgytus, laikytus, gabentus ir realizuotus šaunamuosius ginklus numato laisvės atėmimo bausmę nuo ketverių iki aštuonerių metų.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas praėjusių metų gruodį. Jį sėkmingai atliko Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybų pareigūnai.

Informatikos ir ryšių departamento duomenimis, per 10 šių metų mėnesių buvo registruoti 297 nusikaltimai dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ir sprogstamosiomis medžiagomis. Per tą patį laikotarpį pernai užfiksuoti 233 prekybos ginklais atvejai.

Šiemet žymiai pagerėjo pareigūnų ir prokurorų darbas šioje srityje – iki šios dienos išaiškintas 221 šios kategorijos nusikaltimas, pernai jų buvo ištirta – 167.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius