Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 12 /12:00

Prezidentūroje gautame siuntinyje – ne milteliai, o graužikų išmatos

Penktadienį prieš vidurdienį Prezidento kanceliarijoje kilo nerimas. 15min šaltinių teigimu, prezidentūroje gautas įtartinas siuntinys. Iš pradžių manyta, kad jame yra neaiškios kilmės miltelių, tačiau vėliau, pasak šaltinių, paaiškėjo, kad ten – graužikų išmatos. Prezidentės Spaudos tarnyba apie įtartiną siuntinį išgirdo iš žurnalistų.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Penktadienį ryte adresu S.Daukanto a. 3 gautas įtartinas siuntinys. Manyta, kad jame – neaiškios kilmės milteliai. Kilus įtarimams, buvo iškviestos specialiosios tarnybos, kurios miltelius išvežė tirti į Nacionalinę visuomenės sveikatos priežiūros laboratoriją. 

Vėliau paaiškėjo, kad voke ne milteliai. 15min šaltinių duomenimis, ranka rašytas laiškas prezidentūrą pasiekė iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo. Jo viduje buvo rasta graužiko išmatų ir vabaliukų. 

Vilniaus Visuomenės sveikatos centro atstovė Asta Razmienė teigė nežinanti, kas konkrečiai buvo prezidentūrą pasiekusiame siuntinyje. „Kai laboratorijoje bus ištirtas, siuntinį perduosime kriminalistams, kurie domėsis jo turiniu ir kilme“, – sakė A.Razmienė.

Prezidentės Spaudos tarnyba nebuvo evakuota ir dirbo kaip įprasta. Tik iš žurnalistų sužinojusi apie keistą siuntą, Spaudos tarnyba vėliau 15min patvirtino, kad Prezidento kanceliarijos Dokumentų valdymo skyrius gavo voką su neaiškios kilmės medžiagomis.

Tarnybos duomenimis, Vadovybės apsaugos departamentas perėmė šį voką tolimesniems tyrimams ir perdavė atsakingoms institucijoms. Prezidento kanceliarijos darbas vyksta įprastu režimu.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius