Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pričiupo sukčiavusią nėščiąją

Marijampolės savivaldybės gyventoja vienoje naudotų automobilių prekybos įmonėje buvo įdarbinta tik tam, kad apgautų valstybę ir įgytų teisę į didesnę motinystės pašalpą.
Pinigai
Pinigai dažnam apsuka galvą. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Šeštadienį Marijampolės apskrities VPK pranešė apie gautus Marijampolės rajono apylinkės prokuratūros duomenis, jog pilietė S. J. įsidarbino bendrovėje „Odivė“, esančioje Skaisčiūnų kaime, (Marijampolės sav.), tik laikotarpiu turinčiu reikšmės motinystės pašalpai. Netrukus institucijai, organizuojančiai valstybinį socialinį draudimą, buvusi nėščioji pateikė duomenis, apie gautas pajamas.

Tokiu apgaulės būdu įmonės direktorius bei pilietė S. J. suklaidino instituciją organizuojančią valstybinį socialinį draudimą ir įgijo turtinę teisę į didesnę motinystės (tėvystės) pašalpą, konstatuoja Marijampolės pareigūnai.

Be to, anot vietos policijos pranešimo, iš Marijampolės rajono apylinkės prokuratūros persiųstas „Sodros“ Marijampolės skyriaus pranešimas dėl draudžiamųjų pajamų pagrįstumo ir pavesta atlikti ikiteisminį tyrimą dėl galimai padarytos sukčiavimo veikos. Bus tikrinama vienos gamybinės komercinės firmos L. K. (gim. 1983 m.), kuriai 2008 metų laikotarpiu buvo galimai neteisėtai padidintos draudžiamosios pajamos, siekiant gauti didesnes motinystės išmokos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius