Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pričiupti užkietėjusius kontrabandininkus pasieniečiui pakako vienintelio šūvio

Šalčininkų rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai su įkalčiais sučiupo du kontrabandinių cigarečių nešikus. Sulaikymo metu pasienietis panaudojo tarnybinį ginklą – į viršų paleido įspėjamąjį šūvį, praneša VSAT
Sulaikyti kontrabandininkai
Sulaikyti kontrabandininkai / VSAT nuotr.

Antradienį prieš vidurdienį Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiai, patikrinę savo atsakomybės ruožą, ties Šalčininkų rajono Marusinos kaimu užfiksavo du įtartinus asmenis.

Maskuojamaisiais drabužiais vilkėję vyrai Stakų miške, už kelių dešimčių metrų nuo Lietuvos ir Baltarusijos sienos, ruošėsi gabenti juoda polietileno plėvele aptrauktas ir tarpusavyje surištas kartonines dėžes.

Sulaikymo metu pasienietis iš tarnybinio pistoleto paleido įspėjamąjį šūvį į viršų. Tai paveikė sprukti ketinusius nešikus, kurie sustojo ir netrukus buvo surakinti antrankiais.

VSAT nuotr./Sulaikyti kontrabandininkai
VSAT nuotr./Sulaikyti kontrabandininkai

Paaiškėjo, kad abu sulaikytieji yra Vilniaus rajono gyventojai, 26 ir 46 metų. Čia pat numestuose kartoninėse pakuotėse rasta pustrečio tūkstančio pakelių cigarečių „Fest“, pažymėtų baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Pirminiais duomenimis, abu lietuviai valstybės sienos nepažeidė, o kontrabandinius rūkalus jiems atnešė bendrininkai iš Baltarusijos. Vietovę apžiūrėjęs kinologas su tarnybiniu šunimi aptiko kelių žmonių išmintą brydę, vedančią iš kaimyninės valstybės į Lietuvą ir atgal.

Dėl sienos pažeidimo fakto VSAT pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, o abiems Vilniaus rajono gyventojams pradėtos administracinės teisenos dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką.

Jau anksčiau baustiems už analogiškus pažeidimus vilniečiams šįkart pinigines gali tekti paploninti dar labiau – jiems gresia baudos nuo 5792 iki 14 481 euro.

VSAT nuotr./Sulaikyta rūkalų kontrabanda
VSAT nuotr./Sulaikyta rūkalų kontrabanda

Vyrams taip pat teks atsakyti ir už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą. Į jų sulaikymo vietoje esančią specialiais ženklais pažymėtą valstybės sienos apsaugos zoną rūkalų nešikai įžengė be privalomo pasieniečių leidimo.

Po apklausos abu vilniečiai paleisti. Jiems įteikti šaukimai atvykti į Šalčininkų rajono apylinkės teismą. Cigarečių krovinys laikinai saugomas Vilniaus rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius