Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie laužo Tauragės centre lėbavusiam vietos garsenybės Šviniaus sūnui – prokuratūros malonė

Tauragės centre prie Evangelikų liuteronų bažnyčios šventoriaus aplink laužą siautėję neblaivūs jaunuoliai, kaip paaiškėjo, vis dėlto turi galimybę išvengti atsakomybės – Tauragės rajono apylinkės prokuratūra nusprendė nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl šio viešosios tvarkos pažeidimo.
Laužas
Laužas

Kaip rašoma Tauragės apskrities VPK pranešime, liepos 4-osios paryčiais Tauragės policijoje buvo gautas gyventojo pranešimas apie centriniame miesto parke prie pat Martyno Mažvydo bažnyčios tvoros kūrenamą laužą. Prie ugnies lėbavo būrelis jaunuolių.

Sfl.lt nuotr./Marius Pukelis
Marius Pukelis

Apie vykstantį „vakarėlį“ mieste policijos budėtojus informavo pro šalį važiavęs neabejingas tauragiškis. Į įvykio vietą atvykę pareigūnai netrukus iš tiesų aptiko visai šalia bažnyčios šventoriaus liepsnojantį laužą, sudaužytus viskio butelius, išmėtytas alaus skardines bei ketvertą apsvaigusių jaunuolių, tarp kurių ir vieno žymaus Tauragės verslininko Arūno Pukelio sūnus Marius, jau anksčiau turėjęs problemų su teisėsauga dėl įžūlaus pasivažinėjimo žymiąja „Toyota Tundra“ Jūros upės krantinėje.

Atvykus policijai, jaunimėlis nesiginčijo pažeidinėjantys viešąją tvarką, sutiko ir, kad muzika groja gerokai per garsiai bei šiukšlės yra jų. Visi keturi vyrukai buvo pristatyti į policijos komisariatą, o dėl viešosios tvarkos pažeidimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tyrimo metu policijoje buvo surinkti įrodymai dėl teisės pažeidimo padarymo, apklausti įvykio liudytojai ir patys jaunuoliai.

Vis tik, kaip paaiškėjo rugpjūčio viduryje, lėbauti mieste garsiai plyšaujant muzikai bei laužus kūrenti prie bažnyčios, nėra toks didelis pažeidimas kaip iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti neabejingiems gyventojams bei viešąjį saugumą mieste užtikrinantiems pareigūnams – rugpjūčio 9 d. Tauragės apylinkės prokuratūra priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai žada siekti, kad panašūs teisės pažeidimai netaptų norma, o viešosios tvarkos nepaisantys asmenys sulauktų pelnytos atsakomybės, esant panašių pažeidimų ateityje ir toliau reaguos principingai, kad nebaudžiamumas netaptų įprastu reiškiniu mūsų visuomenėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius