Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie namų apvogtas Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius pats pagavo vagis

Penktadienio vakarą Jonavoje, Chemikų gatvėje apvogtas Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius.
Prie namų Jonavoje apvogtas Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius.
Prie namų Jonavoje apvogtas Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius. / „Jonavos žinios“ nuotr.
Temos: 3 Meras Jonava Vagystė

Vagys iš jo asmeninio automobilio pavogė krepšį su dviem kompiuteriais, pinigine, kurioje buvo keli šimtai eurų, banko, asmens tapatybės kortelės. Vieną iš įtariamųjų M.Sinkevičius pasivijo ir sulaikė pats, kiti įtariamieji sulaikyti kartu su policijos bei fondo „Gerumo sparnai“ įkūrėjos Loretos Velch pagalba. M.Sinkevičiaus automobilis apvogtas per maždaug 3-4 minutes.

Kaip „Jonavos žinioms“ pasakojo M.Sinkevičius, apie 20 val., grįžęs į namus ir automobilį pastatęs prie savo namų, vieno Chemikų gatvės daugiabučio, jis trumpam užėjo į namus – pasiimti raktų nuo garažo.

„Kai iš automobilio išlipau, netoliese stovėjo grupė jaunuolių. Jie mane pažino, pasisveikino. Žinodamas, kad užtruksiu tik akimirką, pasielgiau neapdairiai ir kelioms minutėms – kol nuėjau iki namų – automobilio neužrakinau. Grįžęs radau pravertas dureles ir dingusius daiktus. Užtrukau 3-4 minutes“, – sakė M.Sinkevičius.

Apie nusikaltimą pranešiau policijai, o tuo pat metu stebėjau, kur gali būti mano daiktai. Įranga parodė, kad jie – prie Chemikų gatvės 82 namo, – pasakojo M.Sinkevičius.

Su savimi M.Sinkevičius turėjo mobiliojo ryšio telefoną, kuris buvo susietas su vienu iš automobilyje buvusių kompiuterių. „Apie nusikaltimą pranešiau policijai, o tuo pat metu stebėjau, kur gali būti mano daiktai. Įranga parodė, kad jie – prie Chemikų gatvės 82 namo“, – pasakojo M.Sinkevičius.

Nuvažiavęs prie minėto namo vyras išvydo grupę jaunuolių, iš kurių vienas puolė bėgti. „Buvau grįžęs iš darbo – dar su kostiumu. Tačiau matyt tai, kad kartais dalyvauju bėgimo varžybose, man leido jį pavyti. Sulaikiau, perdaviau neturkus atvykusiems policijos pareigūnams“, – sakė M.Sinkevičius. Meras pagalbos paprašė ir fondo „Gerumo sparnai“ vadovės L.Velch, kuri dirba su probleminėmis šeimomis ir gerai žino rizikos grupės vaikus ir paauglius. „Taip pat prie Chemikų gatvės 82 namo radau krepšį su dalimi vogtų daiktų, tačiau abu kompiuteriai buvo sudaužyti“, – sakė meras.

Fondo „Gerumo sparnai“ vadovei L.Velch pavyko išsiaiškinti, kad M.Sinkevičių apvogę vaikai ir paaugliai gali būti viename iš Kosmonautų gatvės daugiabučių. Informacija pasitvirtino – nuvykus ten sulaikyti įtariamieji. Visi jie – nepilnamečiai. Pas nepilnamečius rasta dalis, kaip įtariama, pavogtų pinigų, tačiau nei banko kortelių, nei asmens dokumentų pas jaunuosius vagis nebuvo. „Korteles užblokavau, tačiau jei žmonės, rytais vedžiojantys augintinius ar išėję pasivaikščioti rastų kur nors išmestas mano vardu išduotas korteles ir dokumentus, būčiau dėkingas, jei juos sugrąžintumėte. Ačiū Jonavos policijai, ačiū Loretai Velch, kurios indėlis buvo tikrai svarbus“, – sakė M.Sinkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius