Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 09 21 /2018 09 22

Prie Panevėžio kaktomušą sukėlęs „klevo lapas“ buvo neblaivus ir neturėjo teisės vairuoti

Penktadienio vakarą Panevėžio rajoną sudrebino šiurpus eismo įvykis. Netoli Berčiūnų kaktomuša susidūrė „Peugeot“ ir „Ford“.
Įvykio vietoje
Avarijos vietoje / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Automobiliai susidūrė praktiškai tiesioje kelio atkarpoje. Pirminiais duomenimis, avariją sukėlė „klevo lapu“ pažymėto „Peugeot“ vairuotojas. Jis išlėkė prieš eismą ir rėžėsi į link Panevėžio artėjantį „Ford“, kuriuo važiavo dvi moterys.

Paaiškėjo, jog „Peugeot“ nebuvo apdraustas, vairuotojas neturėjo teisės sėsti prie vairo, negana to, buvo neblaivus, jam nustatytas 1,95 promilės girtumas. Vairuotojas nepasirinko saugaus greičio ir, lenkdamas ta pačia kryptimi važiavusius automobilius, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą bei susidūrė su „Ford“.

Susidūrimas buvo itin smarkus. Po smūgio „Peugeot“ automobilyje liko įkalintas vairuotojas. Dar du keleiviai iš automobilio išlipo patys, tačiau juos medikai iškart išvežė į ligoninę.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Avarijos vietoje

Ugniagesiai supjaustė „Peugeot“ ir išlaisvino automobilį vairavusį jaunuolį. Ligoninėje jam nustatytas šlaunikaulio skeveldrinis lūžimas, gydomas intensyviosios terapijos skyriuje.

Medikų pagalbos prireikė ir abiem „Ford“ važiavusioms moterims. Viena iš jų skundėsi krūtinės skausmais, kita buvo praradusi sąmonę, tad Panevėžio rajono GMP paramedikai nusprendė ir šias avarijos dalyves pristatyti į gydymo įstaigą. Laimei, jos rimtų sužalojimų nepatyrė.

Ligoninėje 36-erių „Ford Focus“ vairuotojai, gyvenančiai Panevėžyje, nustatytas galvos ir dešinės šlaunies sumušimas. Kartu su ja važiavusiai 70 metų moteriai nustatytas krūtinės sumušimas.

VIDEO: „Ford“ ir „Peugeot“ kaktomuša Panevėžio rajone

Dėl šios smarkios avarijos kelyje Panevėžys-Šiauliai visiškai sustojo eismas. Į abi puses nuo avarijos vietos nusidriekė kelis kilometrus besitęsiančios eismo spūstys.

Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Avarijos vietoje
Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr./Avarijos vietoje

Avarijos aplinkybes aiškintis pradėjo Panevėžio policijos pareigūnai. Vairuotoją vadavę ir „Peugeot“ karpę ugniagesiai atkreipė dėmesį, kad automobilio salone buvo pilna alaus skardinių.

Paaiškėjo, jog šiuo automobiliu vykusi draugija buvo neblaivi. Kartu važiavusiam 19-mečiui nustatytas 2,03 prom. girtumas. Jis patyrė pilvo traumą, gydomas intensyviosios terapijos skyriuje. 21-erių jaunuoliui nustatytas 1,29 prom. girtumas. Jį medikai dėl pilvo traumos operavo, nustatytas blužnies plyšimas, gydomas intensyviosios terapijos skyriuje.

Kiek vėliau paaiškėjo, kad „Peugeot“ vairavęs vyras policijai yra girtas prie vairo įkliuvęs ir anksčiau. 15min rašė apie įvykį, per kurį jis atsitrenkė į policijos automobilį. Kadangi pažeidėjas buvo ieškomas policijos, tąkart jis buvo sulaikytas.

15min žiniomis, asmuo tik avarijos dieną buvo paleistas į laisvę ir vakare su „Peugeot“ sukėlė kraupią kaktomušą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius