Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie prabangaus įmonės „Mercedes“ vairo sėdęs girtas vyras dabar sėdės teisiamųjų suole

Panevėžio apylinkės prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl neblaivaus vairuotojo būtų niekuo neišskirtinis iš kitų panašių, jei ne automobilio kaina. Girtas panevėžietis drąsiai sėdo prie 130 tūkst. eurų kainuojančio bendrovės automobilio vairo ir dabar gali džiaugtis bent tuo, kad jo nesudaužė, o įkliuvo policijai.
Naujojo „Mercedes-Benz“ G klasės visureigio interjeras
Asociatyvi iliustracija / Gamintojo nuotr.
Temos: 2 Alkoholis Promilės

Kaip praneša prokuratūra, šių metų sausio pabaigoje, apie 21 val. 30 min., Panevėžio centre budėjęs Lietuvos kelių policijos tarnybos specialiosios paskirties skyriaus ekipažas sustabdė patikrinimui automobilį „Mercedes Benz“.

Jį vairavusio panevėžiečio E.S. elgesys policininkams sukėlė įtarimų – vyro judesiai buvo nekoordinuoti, kalba nerišli, paprašytų pateikti dokumentų jis ieškojo kelis kartus toje pačioje vietoje.

Pareigūnų įtarimai pasitvirtino – alkoholio matuokliu vairuotojui buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,80 promilės. Vėliau ligoninėje paimtame kraujo mėginyje etilo alkoholio koncentracija buvo dar didesnė – 2,02 promilės.

Panevėžyje registruotos uždarosios akcinės bendrovės vienas iš vadovų E.S. prie valdiško automobilio vairo nebesėdo. Praėjusiais metais pagamintas „Mercedes Benz“ buvo išvežtas į laikino saugojimo aikštelę, o vėliau grąžintas bendrovei, kuri jį yra įsigijusi lizingo būdu.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorė Marina Jelizarova.

E.S. savo kaltės neneigia – vyras prisipažino tą vakarą kavinėje išgėręs alaus ir stipraus alkoholio, o netrukus susiruošęs važiuoti namo.

Pasak prokurorės M.Jelizarovos, kaltinamasis turėtų būti dėkingas jį sustabdžiusiems ir kelionę nutraukusiems policijos pareigūnams – jei apgirtęs vairuotojas būtų pakliuvęs avariją, brangiam automobiliui ar kitiems eismo dalyviams padarytą žalą būtų turėjęs atlyginti pats, o ne draudimo bendrovė.

Byla perduota nagrinėti į Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius