-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Pravieniškių pataisos namų sučiuptas „etatinis“ metikas

Pravieniškių pataisos namų pareigūnai sulaikė „etatiniu“ metiku vadinamą Krekenavos gyventoją, permetinėjusį per įstaigos tvorą mobiliuosius telefonus, – pranešimu spaudai informuoja Kalėjimų departamentas.
Sulaikyti „metiko“ permesti mobilieji telefonai
Sulaikyti „metiko“ permesti mobilieji telefonai / Kalėjimų departamento nuotr.

Saugumo valdymo skyriaus patruliai, apžiūrinėdami Pravieniškių pataisos III sektoriaus prieigas nuo miško pusės, pastebėjo mišku link tvoros sėlinančius du įtartinus asmenis.

Vienas iš jų, priartėjęs arčiau pataisos namų tvoros, ties trečiu ruožu, permetė 3 lipnia juosta įvyniotus paketus, parištus virvelėmis. Kitas asmuo tuo metu stebėjo aplinką.

Po permetimo asmenys pradėjo bėgti atgal į mišką, tačiau vienas iš jų tuoj pat buvo sulaikytas pareigūnų, kitam pavyko pasislėpti miško gilumoje.

Po sulaikymo pareigūnai iš karto atpažino jau anksčiau už permetimus sulaikytą ir baustą Krekenavos miestelio gyventoją, kuris prisipažino, kad į III sektoriaus teritoriją permetė tris paketus su virvelėmis.

Anot jo, paketuose buvo 8 ar 9 mobiliojo ryšio telefonai. Pataisos namų teritorijoje surastas vienas lipnia juosta įvyniotas paketas su virvele. Jame rasti du mobiliojo ryšio telefonai HTC ir „Mate 33Pro“, taip pat du įkroviklio laidai.

Tokių, ne pirmą kartą draudžiamus daiktus perdavinėjančių asmenų, neatgraso ir už nusižengimą skiriama nuo 1000 iki 3000 eurų bauda. Matyt, atlygis padengia ir tokius nuostolius.

Jeigu tarp neteisėtu būdu į įkalinimo įstaigą perduodamų daiktų nėra narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų, pažeidėjams netaikoma baudžiamoji, o tik administracinių nusižengimų kodekse taikoma atsakomybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius