-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie sienos su Rusija sulaikytas automobilis su slėptuve cigaretėms (nuotraukos)

Prie sienos su Rusija VSAT pareigūnai, pakartotinai sustabdę patikrinti vienatūrį automobilį, jame aptiko cigarečių slėptuvę.
Kontrabandinės
Kontrabandinės / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį vakare Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pasieniečiai Šakių rajono kelyje Ramoniškiai – Kiduliai, už pusantro kilometro nuo Ramoniškių pasienio kontrolės punkto, pakartotiniam patikrinimui sustabdė automobilį Renault Espace.

Transporto priemonės ir ją vairavusio 28 metų Raseinių rajono gyventojo dokumentai buvo tvarkingi. Ramoniškių punkte muitinės pareigūnai prieš tai jau buvo patikrinę, ar transporto priemone negabenama draudžiamų prekių.

Tačiau pasieniečiai, atlikdami rizikos veiksnių analizę ir darsyk patikrinę vienatūrį, jame aptiko kontrabandai gabenti skirtą slėptuvę – dvigubą privirintas dugną, sujungtą su nenaudojamu kuro baku. Pats automobilis važiavo varomas dujomis. Į dugne įrengtą slėptuvę patenkama iš salono, čia lengvai nuėmus kelias keleivių sėdynes ir atkėlus kilimėlius.

Patikrinimo metu mašinoje VSAT pareigūnai pamatė, kad trys specialiai išpjautos ertmės yra grūste prigrūstos cigarečių „Trend Lights“ pakelių.

Dar vieną slaptavietę pasieniečiai aptiko mašinos prietaisų skydelyje. Čia į išmontuotą mašinos vėdinimo sistemą taip pat buvo prigrūsta tokios pačios rūšies rūkalų.

Iš viso VSAT pareigūnai iš automobilio slėptuvių ištraukė 2 tūkstančius 464 pakelius cigarečių „Trend Lights“ su rusiškomis banderolėmis.

Dėl kontrabandos VSAT Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną. Čia laikinai saugomos ir rastos cigaretės bei automobilis.

Po apklausos vairuotojas paleistas.

VSAT pareigūnų surinkta tyrimo medžiaga bus perduota Šakių rajono apylinkės teismui, kuris spręs kaip bausti kontrabandininką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius