-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 10 /13:05

Prie vairo neblaivi sustabdyta Pravieniškių seniūnės pavaduotoja: „Tai mano gyvenimo gėda“

Vasario 5 d. Pravieniškių kaime prie vairo policijos pareigūnų buvo sustabdyta neblaivi Pravieniškių seniūnijos seniūnės pavaduotoja, Rumšiškių kultūros centro darbuotoja, Pravieniškių folkloro ansamblio „Praviena“ vadovė Ernesta Žiūkienė. „Kaip moteriai, man labai dėl to gėda“, – tikino valstybės tarnautoja.
Pravieniškių folkloro ansamblio „Praviena“ vadovė Ernesta Žiūkienė
Pravieniškių folkloro ansamblio „Praviena“ vadovė Ernesta Žiūkienė / Feisbuko nuotr.

„Taip, toks faktas buvo. Tai pirmas kartas mano gyvenime. Kaip moteriai man labai gėda. Gailiuosi. Ne darbo dieną per pietus turėjau namuose viešnią. Išgėrėme po taurę vyno. Vakare gaminau baltą mišrainę, pritrūkau majonezo, tad nusprendžiau nuvykti į parduotuvę.

Tikrai maniau, kad per tiek laiko alkoholis bus išgaravęs. Juk niekad nepiktnaudžiavau juo, dėl to ir nežinau, kiek galima išgerti po to norint vairuoti. Atsitiko taip, kaip atsitiko. Maniau, žurnalistai domisi, kai patraukiamas asmuo baudžiamojoj atsakomybėn, o man gresia tik administracinė“, – susijaudinusi kalbėjo E.Žiūkienė.

Alkotesteriu moteriai buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,8 prom. alkoholio. Paklausta, kiek laiko buvo praėję nuo vyno taurės išgėrimo iki sėdimo prie vairo, valstybės tarnautoja paaiškino, jog apie penkias valandas. Parduotuvė nuo namų nutolusi apie 800 metrų. Vykdama į ją moteris ir buvo sustabdyta.

„Labai skaudu, kad kažkam taip nepatikau, jog pranešė spaudai apie šį įvykį. Net pati dar nežinau, kas manęs laukia – negavau iš policijos jokio šaukimo. Todėl ir darbovietei apie tai dar nepranešiau. Kas gresia? Atrodo, teisių atėmimas metams ir bauda nuo 260 eurų“, – patikino nuo 2004 m. veikiančio „Pravienos“ ansamblio vadovė.

Moteris tikina esanti labai veikli, visą savo gyvenimą atidavusi gimtajam kraštui, jo žmonėms. O ši klaida – labai gėdinga.

„Nesitikėjau, kad gali įvykti kas nors panašaus. Kad kam nors gali užkliūti tokia mano nelaimė. Pamoka visam gyvenimui. Neįsivaizduojate, kokia dabar yra mano savijauta. Kokia gėda, pirmiausia, pačiai prieš save“, – teigė beveik dešimtmetį Pravieniškių seniūnijoje dirbanti E.Žiūkienė.

Paklausta, kaip jautėsi iškart po įvykio, ji patikino buvusi priblokšta: „Grįžau į namus, atsiguliau į lovą ir verkiau.“

Pravieniškių seniūnė Galina Jengalyčeva apie šį įvykį teigia girdėjusi tik nuogirdas – darbuotoja ar policija apie tai jos neinformavo.

Paklausta, kaip jautėsi iškart po įvykio, seniūnės pavaduotoja patikino buvusi priblokšta: „Grįžau į namus, atsiguliau į lovą ir verkiau.“

„Kadangi tai buvo ne darbo diena ir ne darbo transporto priemonė, tai mano tas žinojimas tuo ir apsiriboja. Kai gausiu oficialius duomenis, tuomet ir spręsiu. Neprivalau imtis kokių veiksmų dėl įvykių, kurie atsitiko ne darbo laiku“, – patikino seniūnė.

Kalbėti apie E.Žiūkienę, kaip darbuotoją, ji atsisakė, – būtų neetiška.

„Jeigu man asmeniškai atsitiktų kažkas, kas nepuošia valstybės tarnautojo, kad ir ne darbo metu, tai pirmiausia, ką aš padaryčiau atėjus artimiausiai darbo dienai, – nueičiau pas vadovą ir informuočiau. Pasakyčiau, kad gailiuosi, stengsiuosi, jog ateityje nepasikartotų. Daryčiau tai, siekdama sumažinti galimas neigiamas pasekmes institucijos įvaizdžiui“, – nuomonę išsakė seniūnė.

13.05 val. Kaip informuoja Kauno apskrities policija, vasario 5 d. 16.55 val. Pravieniškių I kaimo Pravienos g. buvo sustabdyta 41-erių metų moters vairuojama „Mazda 626“. Vairuotojai nustatytas 0,84 prom. lengvo girtumo laipsnis.

Už tai E.Žiūkienei gresia bauda nuo 300 iki 450 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius