Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Vilniaus aptikta negyva vienuolikmetė (nuotraukos, video, papildyta 23.32 val.)

Vilniaus rajono policija tiria mįslingą vienuolikmetės mirtį. Kol kas policija neatmeta nei nužudymo, nei nelaimingo atsitikimo versijų.
Įvykio vietoje
Mergaitės kūnas aptiktas greta senos degalinės. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Pranešimą apie negyvą mergaitę Kalviškių kaimo pakraštyje policija antradienį gavo maždaug 18.30 val. Nurodytoje vietoje, miškelyje greta senos „Vilniaus paukštyno“ degalinės, iš tiesų buvo aptiktas 1997 m. gimusios mergaitės kūnas. Per pirminę apžiūrą pareigūnai konstatavo, kad kūnas sumuštas, ant kaklo rasta virvė.


Žiūrėti Vilniaus r. rasta negyva vienuolikmetė didesniame žemėlapyje

Greitosios pagalbos medikai vaiką dar bandė gaivinti, tačiau jų pastangos rezultato nedavė. Buvo konstatuota, kad vaikas miręs.

Miškelyje, kuriame aptikta mergaitė, vietos vaikai dažnai žaidžia. Manoma, kad jie čia žaidė ir antradienį.

Į įvykio vietą susirinko gausios policijos pajėgos, atvyko ekspertai, Vilniaus rajono ir Vilniaus apygardos prokuratūrų prokurorai, mergaitės artimieji.


Žiūrėti Vilniaus r. rasta negyva vienuolikmetė didesniame žemėlapyje

Vilniaus apskrities VPK viršininko pavaduotojas Antonis Mikulskis 15min.lt žurnalistui įvykio vietoje sakė, kad iš pradžių policija gavo pranešimą, jog mergaitė nužudyta. Vėliau iškelta versija, kad žaisdamas vaikas galėjo pasismaugti.

„Bet apžiūrėjus kūną ir įvykio vietą kyla visokių minčių. Tikslią mirties priežastį turi nustatyti ekspertai. Dabar turi būti atlikta daug kruopščių ekspertizių. Gali būti visaip. Mes kol kas neatmetame nei nužudymo, nei nelaimingo atsitikimo versijos. Tikrinsime visas galimas versijas. Sakyti tvirtai, kad vaikas buvo nužudytas, dabar mes negalime", – įvykio vietoje sakė A.Mikulskis.

VIDEO: Vilniaus r. rasta negyva vienuolikmetė

 

Mergaitė, pirminiais duomenimis, buvo kilusi iš gausios šeimos, kurioje auga dar penki vaikai. Netrukus jai būtų sukakę dvylika.

Vilniaus rajono policija dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Papildyta 23.32 val.: Nors pareigūnai teigia negalintys tvirtai pasakyti, jog mergaitė buvo nužudyta, ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl nužudymo (Baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d.).

Sulaikytų įtariamųjų kol kas nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius