Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Priedanga milijono eurų vertės kontrabandai – anglies maišai

Muitinės kriminalistai pasienyje su Lenkija sulaikė milijono eurų vertės cigarečių kontrabandą, slėptą anglių maišuose.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Teko išsisuodinti – muitinės pareigūnai visą naktį iš pirmadienio į antradienį tikrino anglių maišus, tranzitu iš Baltarusijos gabentus į Lenkiją. Dalyje maišų išties būta medžio anglių, tačiau kituose aptikta didžiulė – net 360 tūkst. cigarečių pakelių kontrabanda.

Krovinys sulaikytas dar pirmadienio vakarą, Lenkijos pasienyje, netoli buvusio Kalvarijos pasienio kontrolės punkto, kai pareigūnams sukėlė įtarimų ten kažko lūkuriuojantis vilkiko vairuotojas.

Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr./Sulaikyta kontrabanda
Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr./Sulaikyta kontrabanda

Keliu Kaunas – Marijampolė – Suvalkai pirmadienio, (spalio 2 d. ), rytą važiavę muitinės kriminalistai, dar ryte atkreipė dėmesį į netoli buvusio Kalvarijos pasienio kontrolės punkto esančioje aikštelėje stovintį vilkiką „Scania“. Mat aplink mašiną „suko ratus“ vyriškis, labai intensyviai su kažkuo bendraujantis telefonu. Tuo metu įtarimų pareigūnams šis asmuo nesukėlė, tačiau grįžtant po reido tuo pačiu keliu, jau apie 17 val. vakaro, MKT pareigūnai minėtoje aikštelėje vėl pamatė tą patį vilkiką (tik jau pervarytą į kitą aikštelės vietą). Aplink mašiną vis dar nervingai vaikščiojo tas pat vyriškis, nepaliaujamai kalbantis telefonu.

Lenkijos pasienyje šitiek laiko lūkuriuojantis vilkikas nėra labai įprastas reiškinys, tad pareigūnai nusprendė patikrinti „Scanią“ – kas žino, gal vairuotojui reikia kokios pagalbos?

Čia paaiškėjo, kad vilkikas į Lietuvą iš Baltarusijos, tranzitu gabendamas anglių krovinį į Lenkiją, įvažiavęs dar praėjusią savaitę – rugsėjo 30 d. Negana to, jo vairuotojas – Baltarusijos pilietis V.Y. kartą jau yra teistas Lietuvoje.

Nusprendus detaliau patikrinti gabenamą krovinį, „Scania“ palydėta iki Kybartų kelio posto, kur nustatyta, kad dalyje anglies maišų slypi baltarusiškos cigaretės „Fest“ ir „Minsk“. Tai buvo matyti net plika akimi, taip pat apčiupinėjus maišus – kadangi cigaretės į pastaruosius buvo sugrūstos pakeliais, daugelio „anglių“ forma net iš išorės atrodė keistoka.

Tad trys MKT pareigūnai visą naktį iš pirmadienio į antradienį ardė ir tikrino vilkiko puspriekabėje sukrautus maišus. Iš viso buvo patikrinta 1300 maišų, iš kurių didesnėje dalyje – 800 aptiktos cigaretės, o 500 buvo su teisėtu kroviniu – anglimi. Antradienio ryte jau buvo žinoma, kad šiuo vilkiku mėginta pervežti didžiulį kiekį – net 360 tūkst. pakelių cigarečių kontrabandos. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei milijonas eurų, pasakojama Muitinės kriminalinės tarnybos atstovo ryšiams su visuomene Gedimino Kulikausko trečiadienį paviešintame pranešime.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. V.Y. buvo sulaikytas dviem paroms. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius