-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prienuose sulaikyta mergina, iš senyvų moterų viliojusi pinigus

Prienų rajono policija sulaikė merginą, kuri birželio pabaigoje iš senyvo amžiaus moterų išviliojo pinigus. Nustatinėjami jos bendrininkai.
Klaipėdos areštinėje susižalojo trys vyrai
Asociatyvinė nuotr. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antradienį į Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariatą (toliau – Prienų r. PK) kreipėsi 91-erių Prienų gyventoja ir pranešė, kad prieš tai dieną jai į laidinį telefoną paskambino nepažįstamas vyriškis. Jis, prisistatęs jos anūku, nurodė, kad sužalojo mergaitę ir tam, kad nebūtų iškelta baudžiamoji byla, pareikalavo pinigų.

Garbaus amžiaus moteris nesupratusi, kad papuolė į sukčių pinkles, perdavė į jos namus atėjusiai merginai 1 700 litų ir pažadėjo dar 300 litų duoti kitą dieną. Tačiau tai pačiai merginai kitą dieną atėjus paimti žadėtų 300 litų, ji buvo sulaikyta Prienų r. PK Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnų.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Mergina sulaikyta 48 valandoms.

Nustatyta, kad tie patys asmenys birželio 29 dieną tokiu pačiu būdu išviliojo 2 000 litų ir iš 87-erių Naujosios Ūtos gyventojos. Šiuo metu nustatomi merginos bendrininkai ir kiti asmenys, įtariami padarę nusikalstamą veiką.

Prašome asmenis, patyrusius panašius nusikaltimus arba turinčius informacijos apie žmones, darančius panašias  nusikaltimas veikas, informuoti Prienų r. PK Kriminalinės policijos skyriaus viršininką Dainių Butrimą, tel. (8 319) 62 161, bendruoju pagalbos telefonu 112 arba anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 319) 60  323.

Policijos pareigūnai prašo visiems būti budriems, nepatikėti jiems skambinančiais ir giminaičiais ar kokios nors įstaigos darbuotojais prisistačiusiais asmenimis, jokių pinigų ar prisijungimo prie banko sąskaitų jiems neatskleisti. Kilus įtarimams, nedelsiant pranešti policijai. Pareigūnai prašo artimųjų pasirūpinti senyvo amžiaus asmenimis, perspėti juos apie vis dažniau pasitaikančius sukčiavimo atvejus, nurodyti jiems savo ir policijos pareigūnų telefono numerius, kuriais jie iš karto galėtų susisiekti, atsitikus nelaimei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius