-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš ilgąjį savaitgalį – įspėjimas saugotis pražūtingų gaisrų

Ugniagesiai su nerimu laukia ilgojo Kovo 11-osios savaitgalio, nes, kaip rodo kelerių metų gaisrų statistika, laisvadieniais, o ypač švenčių dienomis, gaisruose žūva daugiausia žmonių. Šie metai tai irgi patvirtina: per ilgąjį Vasario 16-osios savaitgalį gaisrai pasiglemžė net 8 gyvybes.

Pagrindinės šių tragiškų gaisrų priežastys – neatsargus rūkymas ir elgesys su ugnimi, dažniausiai apsvaigus nuo alkoholio, bei šildymo įrenginių eksploatavimo taisyklių pažeidimai.

Be to, artėjanti Kovo 11-oji ugniagesiams ilgam išliks ne tik kaip Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena, bet ir kaip vieno iš tragiškiausių gaisrų priminimas. 2007 metais šios dienos rytmetį gaisre Vilniuje, Žirmūnų gatvės daugiabučiame name, žuvo 6 žmonės, o dar 23 gyventojai (tarp jų ir 9 vaikai) buvo traumuoti.

Vienas iš žuvusiųjų – buvęs Seimo narys Petras Šakalinis.

Šio gaisro padariniai galėjo būti dar skaudesni, jeigu ugniagesiai ir policijos pareigūnai nebūtų spėję išgelbėti dar kelių dešimčių degusio namo gyventojų. Skaudžiausia, kad ugniagesiai prie degančio namo negalėjo greitai privažiuoti, nes jo kieme buvo sustatyti gyventojų automobiliai, o namo avariniai išėjimai užversti šiukšlėmis ir įvairiais senais rakandais. Kelios dėl to sugaištos minutės buvo lemtingos žuvusiems namo gyventojams.

Informuodamas apie šiuos faktus, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas nori atkreipti visuomenės dėmesį į pastaruoju metu augantį žūstančiųjų gaisruose skaičių bei tokių nelaimių priežastis ir prašo gyventojų atsargiau elgtis su ugnimi, nerūkyti lovose, saugiai naudotis šildymo įrenginiais, nepalikti be priežiūros mažamečių vaikų.

Tuo pačiu primename: prieš išvykdami iš namų, nepamirškite išjungti iš elektros tinklo elektrinių, šildymo prietaisų, nepalikite perkaitintos ar besikūrenančios krosnies, patikrinkite, ar išjungtos dujos. Daugelio gaisrų pasekmės būna ypač skaudžios ir dėl pavėluoto ugniagesių gelbėtojų iškvietimo, todėl, pastebėję gaisrą, nedelsdami kvieskite ugniagesius bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius