TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prieš išvyką prie ežero panevėžietis bandė imituoti vagystę: pragręžė durų spyną ir išsinešė vertingus daiktus

Vagystę imitavusiam savininkui nepavyko pergudrauti pareigūnų. Prieš išvykdamas poilsiauti, vyras pragręžė durų spyną ir iš namų išsinešė televizorius, kompiuterius, papuošalus ir kitus vertingus daiktus. Vyrui draudimo išmokos gauti nepavyko, nes buvo nustatyta, kad spyna pragręžta prieš užrakinimą.
Spyna
Iliustracinė nuotrauka: spyna / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Už vagystės imitavimą ir melagingus parodymus netrukus bus teisiamas 36 metų panevėžietis D.K. – šią nusikaltimų nuosavybei ir teisingumui baudžiamąją bylą nagrinėti teismui perdavė Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorė Gailutė Vilkienė.

„Šioje byloje atskleista vieno individualios įmonės savininko sumanyta vos ne detektyvo verta istorija, kuri pasibaigė baudžiamąja byla. Kaltinamajam nepavyko pergudrauti pareigūnų ir neteisėtu būdu gauti draudimo išmokų už apvogtą butą. Už pasikėsinimą sukčiauti siekiant apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą ir melagingų parodymų davimą jam teks atsakyti baudžiamąją tvarka,“ – teigia Panevėžio apygardos prokuratūros Panevėžio apylinkės prokurorė Gailutė Vilkienė.

Pernai vasarą D.K., sumanęs vagystės imitavimą, prieš išvykdamas su žmona poilsiauti prie Rubikių ežero, pragręžė durų spyną, kad sugrįžęs praneštų pareigūnams apie įsilaužimą į butą ir pagrobtą 63 tūkst. 860 litų vertės turtą – du televizorius, du nešiojamuosius kompiuteris, du nardymo įrangos komplektus, indus, patalynę, drabužius, avalynę, papuošalus, įvairius įrankius. Turtą savininkai buvo apdraudę.

Pareigūnams, atlikusiems ikiteisminį tyrimą, buto savininko sumanytą vagystę padėjo atskleisti kriminalistinių tyrimų specialistų išvada – spyna buvo pragręžta prieš užrakinimą. Panevėžio apygardos prokuratūra praneša, kad netrukus buvo surasti ir „pavogti“ daiktai, dalį jų – dviratį ir vieną nardymo įrangos komplektą „nukentėjusieji“ jau buvo pardavę. Buto savininkas, planavęs gauti bene 50 tūkst. litų draudimo išmokos, sulaukė naujo ikiteisminio tyrimo dėl pasikėsinimo sukčiauti siekiant apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo biuro Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai, tyrimui vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Panevėžio apylinkės prokurorai.

Už pasikėsinimą sukčiauti siekiant apgaule įgyti didelės vertės svetimą turtą baudžiama laisvės atėmimu iki aštuonerių metų, už melagingų parodymų davimą – iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius