Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš skurstančius girtuoklius policija ir alkoholio pardavėjai kovoja lipdukais

Negalima gerti daugiau, nei gali sau leisti pagal piniginės storį. O jei kišenėse švilpauja vėjai – galbūt pats laikas išsiblaivyti ir susiimti? Tokias mintis perša Radviliškio rajono kaimo parduotuvėse vykdoma pilietinė iniciatyva prieš alkoholio davimą pirkėjams skolon.
Socialinė akcija „Alkoholio skolon neduodame“
Socialinė akcija „Alkoholio skolon neduodame“ / Radviliškio r. PK nuotr.

Statistika rodo, kad dažniausiai pažeidimus ir nusižengimus padaro asmenys, apsvaigę nuo alkoholio. Neblaivūs asmenys dažniausiai daro smurtinio pobūdžio nusižengimus. Radviliškio rajone 2015 metais buvo sulaikyta daugiau nei 954 suaugę asmenys ir 122 nepilnamečiai, kurie arba gėrė alkoholį viešoje vietoje, arba girti pasirodė viešoje vietoje.

Radviliškio r. PK nuotr. /Socialinės akcijos „Alkoholio skolon neduodame“ lipdukas
Radviliškio r. PK nuotr. /Socialinės akcijos „Alkoholio skolon neduodame“ lipdukas

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Radviliškio rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnai, dalyvaudami bendruomenių susirinkimuose, dažnai išgirsta pasisakymų, kad alkoholizmas – didžiausia kaimo problema. Pasitaiko atvejų, kuomet į socialinės rizikos apskaitą įrašytų šeimų nariai vietinėse parduotuvėse neretai gauna alkoholio skolon, pasakojama Radviliškio r. PK ir Radviliškio rajono savivaldybės atstovų paviešintame pranešime.

Radviliškio rajono savivaldybės atstovai ir policijos pareigūnai, įvertinę turimą informaciją, sausio-kovo mėnesiais lankėsi Radviliškio rajono kaimuose esančiose vietinėse parduotuvėse ir domėjosi šiuo reiškiniu. Aplankyta 34 įvairiose seniūnijose veikiančios parduotuvės ir barai.

Pardavėjos teigė, kad pasitaiko atvejų, kuomet pirkėjai prašo alkoholio skolon, tačiau visos kaip susitarę tvirtino, kad alkoholinių gėrimų skolon neduoda. Išsiaiškinę situaciją vietoje ir teisinį šio klausimo reglamentavimą, pareigūnai nutarė pakviesti Radviliškio rajono smulkiuosius verslininkus, kurie prekiauja alkoholiniais gėrimais, prisijungti prie pilietinės iniciatyvos „Saugią aplinką kurkime kartu. Alkoholio skolon neduodame“.

Už saugios aplinkos kūrimą atsakingos institucijos ir kaimiškųjų parduotuvių savininkai, prisijungę prie šios iniciatyvos, nori atkreipti visuomenės dėmesį į tai, kad kaimiškosiose parduotuvėse toleruojamas alkoholio skolon davimas.

Siekiama, kad tie, kurie vis dar toleruoja alkoholio davimą skolon, pagalvotų apie tai, kad tokiu būdu prisideda prie besaikio alkoholio vartojimo ir kelia daugelio bendruomenės narių pasipiktinimą ir nesaugumo jausmą. Pirmieji prie šios pilietinės iniciatyvos geranoriškai prisijungė Šiaulėnų ir Šaukoto krašto kaimiškųjų parduotuvių savininkai.

Šią iniciatyvą palaiko generolo P.Plechavičiaus 6 rinktinės Radviliškio 1-osios šaulių kuopos šauliai. Jie padėjo dalyti lipdukus „Saugią aplinką kurkime kartu. Alkoholio skolon neduodame“ Aukštelkų ir Radviliškio seniūnijų teritorijose.

Radviliškio rajono savivaldybės atstovai ir pareigūnai skatina visas kaimiškąsias parduotuves jungtis prie pilietinės iniciatyvos „Saugią aplinką kurkime kartu. Alkoholio skolon neduodame“. Pageidaujantys kuo skubiau įsijungti į šią akciją, lipdukus gali atsiimti Radviliškio rajono policijos komisariate pas bendruomenės pareigūnus arba Radviliškio rajono savivaldybės administracijoje 215 kabinete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius