Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš teismą aštuntą kartą stojo pedofilas E.Čekanavičius

Garsiausias Lietuvos pedofilas kaunietis Ervydas Čekanavičius aštuntą kartą stojo prieš teismą. Jis bandė nušalinti teisėją ir prokurorą, rašo „Kauno diena“.
Arvydas (Ervydas) Čekanavičius
Arvydas (Ervydas) Čekanavičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kauno apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje E.Čekanavičius kaltinamas seksualiniu mažamečio tvirkinimu, disponavimu pornografinio turinio dalykais, neteisėtu disponavimu narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti.

Atvestas į teismo posėdžių salę pirmadienį E.Čekanavičius dangstėsi veidą nuo fotografų.

Kaltinamasis patvirtino, kad sovietmečiu buvo teistas keturis kartus, tačiau beveik po visų teistumų buvo priverstinai gydytas psichiatrijos ligoninėje, tris kartus teistas nepriklausomos Lietuvos laikais.

Pastarąjį kartą 2003 metais E.Čekanavičiui buvo skirta septynerių metų devynių mėnesių nelaisvės bausmė, tačiau iš įkalinimo įstaigos jis paleistas pirma laiko 2008-aisiais.

Nepraėjus metams, E.Čekanavičiui pareikšti įtarimai dėl šiuo metu nagrinėjamo nusikaltimo. Nukentėjusiajam tuo metu buvo trylika metų.

Nepilnamečio močiutė teisme pasakojo, kad anūkas su daktaru prisistačiusiu vyru susipažino Vilniuje. Solidus garbaus amžiaus vyras pažadėjo anūkui rasti darbą, duoti pinigų, bet važiuojant traukiniu iš Vilniaus į Kauną E.Čekanavičius liepė jos anūkui sėsti kitame vagono gale ir apsimesti, kad jo nepažįsta.

Pasiekę E.Čekanavičiaus namus, į namo laiptinę jie įėjo taip pat atskirai. Paskui nepilnametis buvo vaišinamas kava, sausainiais. Vėliau pasijuto mieguistas ir atsipeikėjo policininkų žadinamas lauke ant suoliuko.

E.Čekanavičius teismui pateikė prašymą nušalinti prokurorą.

„Prokuroras neleido man susipažinti su visa ikiteisminio tyrimo medžiaga, nė vienas mano prašymas nebuvo patenkintas“, – aiškino kaltinamasis. E.Čekanavičius tvirtino, kad kameroje buvo apgyvendinti žmonės, kurie turėjo priversti jį prisipažinti padarius nusikaltimą ir perduoti tą žinią prokurorui. Teisėja jo prašymą atmetė.

E.Čekanavičius reikalavo nušalinti ir teisėją. Esą jos sprendimas palikti prokurorą byloja apie jos nešališkumą. Teisėja atmetė ir šį prašymą. Visi atmesti prašymai neskundžiami.

Nors pats E.Čekanavičius reikalavo viešo teismo posėdžio, teismas nusprendė, kad teisminis nagrinėjimas vyks už uždarų durų. To reikalauja įstatymas, kai nagrinėjamas įtariamas mažamečio seksualinis tvirkinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius