Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 29 /10:41

Prieš teismą stojo dar vienas Henriko Daktaro gaujos narys Gintautas Liutavaras Kazlauskas, įtariamas žmogžudyste

Po trejus metų trukusių paieškų visoje Europoje pagaliau sučiuptas „daktarų“ gaujos narys Gintautas Liutavaras Kazlauskas ketvirtadienį stojo prieš Kauno apygardos teismą. Jis kaltinamas prisidėjęs prie žiauraus Roberto Borcherto, pravarde Karabasas, nužudymo 1997 m. sausio 25 d. „Vilijos“ („Villulos“) restorane Kaune. Nužudytasis taip pat siejamas su nusikalstamu pasauliu.
Gintautas Liutavaras Kazlauskas
Gintautas Liutavaras Kazlauskas / Evaldo Šemioto nuotr.

Į teismo posėdį neatvyko kaltinamojo advokatė, todėl nuspręsta jį nukelti į rugsėjo 17 dieną. Kitame posėdyje turėtų būti kviečiami liudytojai, išskyrus Henriką Daktarą ir Egidijų Abarių-Gogą. Teismas nusprendė, kad kviesti šiuos liudytojus dabar nėra prasmės, nes nėra davę parodymų ikiteisminio tyrimo metu.

Nukentėjusiąją pripažinta Roberto Borcherto sutuoktinė prašė bylą nagrinėti jai nedalyvaujant.

Drąsiai teisme atrodęs G.L.Kazlauskas teisėjo klausė, ar teisėtai salėje yra žurnalistai. „Be advokatės nežinau, ar visa šita publikacija yra sankcionuota“, – nerišliai kalbėjo kaltinamasis. Jis taip pat klausė teismo, ar neturėtų būti teisiamas pagal iki 2007-ųjų metų galiojusius įstatymus, kurie numato 15 metų senaties terminą. Šiemet sueina 15 metų po 2007 m. įvykdytos žmogžudystės.

Evaldo Šemioto nuotr./Gintautas Liutavaras Kazlauskas
Evaldo Šemioto nuotr./Gintautas Liutavaras Kazlauskas

Kaltinamasis prašo pakeisti kardomąją priemonę suėmimą, nes anksčiau nebuvo teistas, savo kaltės nepripažįsta ir nori būti su savo vaikais ir anūkais, kol vyksta bylos nagrinėjimas.

G.L.Kazlauskas kaltinamas tuo, kad 1997 m., veikdamas kartu su „daktarų“ gaujos nariais, užpuolė nukentėjusįjį restorano-pramogų ir poilsio komplekso patalpose, sudavė daugybinius smūgius rankomis ir kojomis, medinėmis kėdėmis, jų dalimis į įvairias kūno vietas.

Vėliau išvilkę R.Borchertą iš patalpų ir patalpinę į automobilio saloną, egzekucijos dalyviai nuvežė ji į mišką, kur kartu ir pakaitomis sudavė nukentėjusiajam daugybinius smūgius rankomis ir kojomis, buteliu, peiliu ir medinėmis sulūžusių kėdžių dalimis į įvairias kūno vietas, smaugė virve, vilko ledu ir asfaltu. Taip žiauriai kankindami jie nužudė vyrą.

Bylos duomenimis, Henrikas Daktaras ir kiti gaujos vadeivos davė nurodymą savo parankiniams kuo žiauriau užpulti, nukankinti ir pribaigti auką, ant kurios pyktį laikė dar nuo 1993 m. Kriminalistai yra nustatę septynis asmenis, asmeniškai dalyvavusius R.Borcherto nužudyme. Iki šiol teisėsaugininkams įkliuvo dar ne visi. Pats „daktarų“ gaujos vadeiva Henrikas Daktaras dėl šio nužudymo yra išteisintas.

Generalinė prokuratūra G.L.Kazlauską pripažino įtariamuoju dar 2009 m. rudenį. 2010 m. liepą jam skirtas suėmimas. Įtariamajam gresia laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba netgi kalėjimas iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius