Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš teismą stojo grasinimu kontrolierei kaltinamas M.Kuprevičius (nuotraukos)

Dėl grasinimų vaiko teisių apsaugos kontrolierei Editai Žiobienei penktadienį prieš teismą stojo vienas iš aktyviausių Drąsiaus Kedžio rėmėjų Marius Kuprevičius.
Marius Kuprevičius teismo rūmuose
Marius Kuprevičius teismo rūmuose. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Krata Teismas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Marius Kuprevičius teismo rūmuose
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Marius Kuprevičius teismo rūmuose

Baudžiamąją bylą pagreitinto proceso tvarka pradėjo nagrinėti Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas, BNS penktadienį sakė teismo atstovė Rūta Trimailovienė.

M.Kuprevičiui įtarimai dėl grasinimų buvo pateikti pirmadienį popiet, jo namuose buvo atlikta krata. Tuomet M.Kuprevičiui skirta kardomoji priemonė – dokumento paėmimas ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Už psichinės prievartos vartojimą reikalaujant atlikti tam tikrus veiksmus M.Kuprevičiui gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Marius Kuprevičius prie teismo rūmų
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Marius Kuprevičius prie teismo rūmų

M.Kuprevičių teisėsaugai apskundė vaiko teisių apsaugos kontrolierė E.Žiobienė po to, kai socialiniame tinklalapyje „Facebook“ pasirodė grasinanti žinutė: „Atvirai pareiškiu – jeigu padėsi Deimantę grąžinti Stankūnaitei, tai prapulsi... nežinau, ką prieš tave turi VSD, o gal tik naudojasi tavo sužeista psichika, bet tu esi baisiau už Čikatilą, kuris sąmoningai žudė žmones, už Lietuvos vaikų ašaras aš tave asmeniškai bausiu“.

Pati pareigūnė savo pareiškimo policijai nekomentuoja. Jos atstovė spaudai Olga Malaškevičienė BNS perdavė, kad E.Žiobienė laukia ikiteisminio tyrimo pabaigos ir nenori, kad jos komentarai galėtų būti įvertinti kaip spaudimas ir įtakos darymas tyrimui.

M.Kuprevičius išgarsėjo per vadinamuosius Garliavos įvykius, kai prie mirusio D.Kedžio namų susirinkę žmonės neleido įvykdyti Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimo ir mažametę D.Kedžio dukrą perduoti gyventi su motina Laima Stankūnaite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius