Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš teismą stos buvusią sugyventinę išniekinęs šiaulietis

Pirmadienį Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl praėjusių metų spalį įvykdyto išžaginimo. Šiuo nusikaltimu įtariamas 41-nerių metų G.M., kuriam įtarimai dar pareikšti ir dėl fizinio skausmo sukėlimo bei žmogaus terorizavimo.
Peilis
Peilis / „Scanpix“ nuotr.

Kaip rašoma Šiaulių policijos pranešime, praėjusių metų spalio 8-ąją į policijos komisariatą šiaulietė atvedė šoko ištiktą ir pažeminimą patyrusią savo 32 metų seserį. Policijos pareigūnai išgirdo lakonišką žinią – Ingą (vardas pakeistas) išprievartavo buvęs sugyventinis.

Kadangi pasitaiko atvejų, jog moterys tarpusavio sąskaitoms su vyrais suvesti kartais meta lytinės prievartos kortą, policijos pareigūnai, atsargiai vertindami šį pranešimą, kruopščiai pradėjo rinkti nusikaltimo įrodymus. Pirmiausia buvo ieškoma peilio. Daikto, kuriuo grasindamas, vyras siekė pelnyti moters meilę. Jis buvo rastas Šiaulių pakraštyje, šalia Daubos gatvės esančiame krūmų šabarkštyne. Ten, kur moteris buvo atviliota ir išžaginta.

Tą rudens dieną trijų jos vaikų tėvas, kurį šiaulietė po dešimties gyvenimo metų paliko ir su kuriuo jau pusmetį negyveno, Ingai telefono skambučiu pranešė džiugią žinią – turįs pinigų ir norįs vaikams duoti 30 litų.

Kadangi nedirbančiai moteriai, gyvenančiai su keturiais vaikais, kiekvienas centas buvo gyvybiškai reikalingas, ji atvažiavo į nurodytą Daubos gatvę. Ingos labai nenustebino ši atoki vietovė, nes ji žinojo, jog buvęs jos sugyventinis pastaruoju metu gydėsi šioje gatvėje įsikūrusiame Šiaulių priklausomybės ligų centre.

Pasitikęs atvykusią moterį, G.M. ją pavedėjo tolėliau nuo šio centro link iškirstų krūmų, išsitraukė peilį ir grasindamas privertė eiti į krūmų tankmę. Ten įsakė Ingai nusirengti ir prieš jos valią patenkino savo lytinę aistrą. Peilis viso lytinio akto metu gulėjo šalia.

Kai vyras prarado budrumą, moteris pačiupo jį ir nusviedė tolyn, į šabarkštyną. Už tai buvo iškoneveikta ir „pamyluota“ keliais smūgiais. Lydėdamas dėl pažeminimo verkiančią moterį, G.M. smurtavo toliau - autobusų stotelėje trenkė jai kumščiu į kairįjį šoną ir spyrė koja į nugarą. Tik kai autobuse žmonės garsiai pradėjo piktintis jo elgesiu, vyras nuo moters pasitraukė ir išlipo lauk, žadėtųjų pinigų vaikams taip ir nepadavęs.

Tirdami bylą pareigūnai nustatė, kad Inga šio vyro smurtą patiria ne pirmą kartą. Per dešimt jų bendro gyvenimo metų moteris dėl netinkamo jo elgesio ne kartą kreipėsi į pareigūnus. Net ir dabar, sužinojęs, kad Inga dėl jo padaryto nusikaltimo kreipėsi į policiją, bandė ją įbauginti, terorizuodamas telefoninėmis žinutėmis. Todėl buvo izoliuotas nuo visuomenės ir teismo laukia Tardymo izoliatoriuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius