Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš teismą stos dar vienas telefoninis sukčius

Akmenės rajono apylinkės prokuratūros prokuroras Žilvinas Šiurna teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Ž.G. kaltinamas sukčiavimu.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma Šiaulių apygardos prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad dešimt kartu praeityje teistas 27 m. Ž.G. nusikalstamos veikos padarymo metu dalyvavo organizuotoje grupėje kartu su tyrimo metu nenustatytais asmenimis, kurių atžvilgiu ikiteisminis tyrimas atskirtas ir yra tęsiamas.

Po Akmenės rajono Policijos komisariato pareigūnų atlikto tyrimo nustatyta, kad 2010 metų birželio 12 dieną nenustatymam asmeniui paskambinus Akmenės rajono gyventojui ir melagingai prisistačius klebonu, pranešė apie įvykusį autoįvykį, kurio metu nukentėjo pats automobilį vairavęs tariamas „klebonas“ ir mergaitė. Po to kitas asmuo, prisistatęs policijos pareigūnu, pareikalavo pinigų žalai atlyginti.

Nukentėjusieji pažymėjo, kad klebonu apsimetęs sukčius, siekdamas nukentėjusiuosius įtikinti, kad nelaimė atsitiko iš tikro verkdamas aiškino, kad reikalingi pinigai ir prašė, kad duotų kiek gali. Senyvo amžiaus asmuo juo patikėjo, todėl surinko visus turimus pinigus, kuriuos  perdavė Ž.G.

Kaltinamasis organizuotos grupės narys Ž.G. turėjo nuvykti pas nukentėjusiuosius ir paimti pinigus, skirtus tariamiems nuostoliams padengti. Nustatyta, kad jis tuomet iš dviejų nukentėjusiųjų asmenų apgaule įgijo 1 tūkst. 600 litų svetimo turto.

Baudžiamąją bylą nagrinės Akmenės rajono apylinkės teismas.

Griežčiausia bausmė, numatyta baudžiamajame įstatyme už apgaule įgytą svetimą turtą – trys metai laisvės atėmimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius