TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prieš teismą stos dėl korupcijos ligoninėse teisiami asmenys

Šiaulių apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą dėl 4 ligoninių darbuotojų, 2 uždarųjų akcinių bendrovių vadovų ir vienos iš šių įmonių, manoma, padarytų korupcinio pobūdžio nusikaltimų. Šiauliuose veikiančiai uždarajai akcinei bendrovei, įrenginėjančiai oro kondicionavimo sistemas, šios įmonės direktoriui ir medicininės įrangos prekyba užsiimančios bendrovės Šiaulių skyriaus vadovui pareikšti kaltinimai dėl papirkimo, o dviem (buvusiam ir esamam) VšĮ Respublikinės Šiaulių ligoninės darbuotojams, VšĮ Raseinių ligoninės darbuotojui ir buvusiai VšĮ Radviliškio pirminės sveikatos priežiūros centro direktorei pareikšti kaltinimai dėl kyšininkavimo.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija / Nuotrauka iš stt.lt

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai, duomenimis, medicinine įranga prekiaujančios uždarosios akcinės bendrovės Šiaulių skyriaus vadovas papirko ligoninių darbuotojus už palankumą abiem uždarosioms bendrovėms dalyvaujant gydymo įstaigų organizuojamuose viešuosiuose pirkimuose.

Įtariama, kad buvo sutarta, jog medicinine įranga prekiaujančios įmonės vadovas bus asmeniškai informuotas apie ligoninių vykdomus viešuosius pirkimus, jiems skirtą pinigų sumą ar bus atsižvelgta į uždarosios akcinės bendrovės prekiaujamos medicininės įrangos technines specifikacijas.

Tyrimo duomenimis, už palankumą kaltinamas įmonės vadovas organizavo ligoninių atstovų ar jų šeimos narių automobilių remonto paslaugų apmokėjimą, telefono ir kitos įrangos pirkimą. Manoma, kad kyšių sumos ar vertė galėjo siekti iki 1 000 eurų.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad buvusi VšĮ Radviliškio pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė iš kaltinamos oro kondicionavimo sistemas įrenginėjančios bendrovės pareikalavo 3 000 eurų kyšio ir pažadėjo, kad vykdant viešąjį pirkimą jis bus išskaidytas į atskirus mažesnės vertės viešuosius pirkimus, o jos vadovaujama įstaiga nupirks oro kondicionavimo sistemą ir montavimo darbus iš sutartų įmonių.

Šis ikiteisminis tyrimas atskirtas iš kito didelės apimties ikiteisminio tyrimo, kuriuo siekiama nustatyti, ar organizuojant ir dalyvaujant skirtingų sveikatos priežiūros įstaigų medicininės įrangos ir kitų medicinos priemonių viešuosiuose pirkimuose visos Lietuvos mastu, buvo padarytos korupcinės nusikalstamos veikos. Tyrimą kontroliuoja, organizuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento bei apygardų prokuratūrų Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrių prokurorų grupė, tyrimą atlieka STT Centrinė tyrimų valdyba kartu su visomis teritorinėmis valdybomis.

Baudžiamasis kodeksas už papirkimą ir kyšininkavimą numato įvairias bausmes, tarp kurių ir laisvės atėmimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius