Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš teismą stos kurjerius grobusi ir žmones plėšusi širvintiškių grupuotė

Prieš teismą stos keturi asmenys, jie įtariami ginkluotais plėšimais, neteisėtu disponavimu šaudmenimis ir nepilnamečio įtraukimu į nusikalstamą veiklą.
Sulaikymo akimirka
Sulaikymo akimirka / Vilniaus aps. VPK nuotr.

Kovo 8 d. Ukmergės rajone Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai kartu su rinktinės „Aras“ kovotojais, turėdami informaciją, sulaikė du Širvintų rajono gyventojus – septyniolikmetį ir dvidešimt dvejų metų vaikiną.

Šie jaunuoliai buvo sulaikyti nusikaltimo vietoje, kur ketino į tą vietą atvykusį kurjerį užpulti, surišti, apiplėšti ir laikinai pagrobti. Bet į nurodytą vietą vietoj kurjerio, vežusio užsakytus termovizorius, atvyko specialiai paruoštas pareigūnas kriminalistas su „Aro“ kovotojais.

Tęsdami operaciją, pareigūnai Širvintose sulaikė ir jų bendrininką – dvidešimt trejų metų vyrą. Visi jie atsidūrė už grotų ‒ jiems buvo paskirta griežčiausia kardomoji priemonė ‒ suėmimas.

Šio, ir kitų sunkių nusikaltimų organizatorius, vadovavęs vykdytojams nuotoliniu būdu, tuo metu buvo laikinai pasislėpęs, bet, pajutęs artėjančio sulaikymo neišvengiamumą, pats atvyko į policiją, kur buvo pareikšti įtarimai ir dėl nepilnamečio asmens įtraukimą į nusikalstamą veiklą.

VIDEO: Prieš teismą stos kurjerius grobusi ir žmones plėšusi Širvintų grupuotė

Sulaikytiems Širvintų rajono gyventojams buvo pareikšti įtarimai ir dėl sausio 11 d. padaryto plėšimo. Tuomet jie interneto parduotuvėje užsisakė du termovizorius, kurių bendra vertė beveik 6 000 eurų, su prekės pristatymu per kurjerį į Ukmergės rajoną.

Į nurodytą vietą atvykusiam kurjeriui įtariamieji pagrasino ginklu, jį surišo, užmovė ant galvos maišą, įsodino į mikroautobuso vidų ir, išvežę į mišką, paliko, o patys, pavogdami pinigus, termovizorius ir kitas siuntas, pasišalino.

Jie įtariami ir tuo, kad vasario 7 d. Vilniuje, Pilaitės rajone, į gatvę išviliojo pilietį, pagal skelbimą parduodantį termovizorių, o tuomet jį sumušė ir su pagrobtu daiktu pasišalino. Kriminalistai atliktų kratų metu surado ir paėmė didžiąją dalį pagrobtų daiktų, taip pat neteisėtai laikomus šaudmenis.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už padarytą ginkluotą plėšimą numato laisvės atėmimo bausmę nuo dvejų iki dešimties metų, praneša Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius