Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prieš teismą stos nelegalia automobilių detalių prekyba vertęsis milijonierius

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Panevėžio apygardos valdyba kartu su Panevėžio apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame 33-ejų metų Ž.A. įtariamas iš nelegalios prekybos automobilių detalėmis ir aparatūra legalizavęs daugiau nei 1,4 mln. Lt.
Litai
Litai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Tai trečioji baigta byla iš šiuo metu FNTT Panevėžio apygardos valdybos kartu su Panevėžio apygardos prokuratūra tęsiamo ikiteisminio tyrimo, kuriame grupė panevėžiečių iš neteisėtos prekybos garso, vaizdo ir navigacine technika gavo daugiau nei 6 mln. litų pajamų.   

Išaiškinta, kad Panevėžio rajone gyvenantis Ž.A. prekiavo naudotomis „Mercedes Benz“, „BMW“, „Volkswagen“, „Audi“ ir kitų automobilių detalėmis ir aparatūra, o siūlomų prekių  duomenis skelbdavo internetinėje erdvėje – nenustatytuose tinklapiuose ir per internetinės prekybos sistemą „eBay“.

Internetu automobilių detales ir aparatūrą įsigiję pirkėjai atsiskaitydavo pinigus pervesdami į įtariamojo ir jo žmonos atsiskaitomąsias sąskaitas keliuose bankuose. Atskleista, kad prekiaudamas automobilių detalėmis ir aparatūra įtariamasis nebuvo įsteigęs jokios įmonės, nemokėjo mokesčių. Per kelerius metus Ž.A. iš nelegalios tarptautinės prekybos naudota automobiline technika gavo daugiau nei 1,4 mln. Lt pajamų ir nesumokėjo daugiau nei 200 tūkst. Lt mokesčių.

Baigta baudžiamoji byla dėl nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimo ir neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla perduota Panevėžio apygardos teismui.

Baudžiamasis kodeksas nustato, kad už įvykdytas nusikalstamas veikas Ž.A gresia maksimali laisvės atėmimo iki septynerių metų bausmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius