Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš teismą stos vaikams apie tėvų sudaužytą kompiuterį pasakojusi telefoninių sukčių grupuotė

Pinigus iš senyvo amžiaus žmonių ir nepilnamečių apgaule išvilioję vadinamieji telefoniniai sukčiai stos prieš teismą.
Mobilieji telefonai
Mobilieji telefonai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kauno apylinkės prokuratūros Penktojo skyriaus prokuroras Artūras Bužavas, bendradarbiaudamas su Jonavos rajono policijos komisariato tyrėjais, demaskavo nuteistųjų suburtą organizuotą nusikalstamą grupę ir Jonavos rajono apylinkės teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje – 16 nusikalstamų veikų epizodų dėl sukčiavimo ir apgaule įgyto svetimo turto.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad šiuo metu Alytaus pataisos namuose laisvės atėmimo bausmę atliekantys G.K. ir A.S. 2011 m. subūrė organizuotą nusikalstamą grupę, į kurią po kurio laiko įsitraukė ir jonaviškiai A.U. ir R.M.

Kauno apygardos prokuratūra praneša, kad tyrimo metu išsiaiškinta, jog organizuota grupė dažniausiai skambindavo senyvo amžiaus žmonėms ir nepilnamečiams. Paskambinę prisistatydavo, jog jie esą vaikų ar vaikaičių artimi giminaičiai, ar policijos pareigūnai.

Kaltinamajame akte rašoma, jog sukčiautojai buvo sugalvoję dvi melagingas istorijas. Esą jų artimieji yra padarę teisėtvarkos pažeidimų ir neva susitaikymui su nukentėjusiais ar tam, kad būtų išvengta baudžiamosios atsakomybės, yra būtina sumokėti nurodytą pinigų sumą.

Kitą melagingą istoriją telefoniniai sukčiai buvo sugalvoję mažamečiams vaikams, kuriems pasakodavo, kad jų mama sudaužė kompiuterį, o tam, kad ji nebūtų sulaikyta, jie turi perduoti pinigų ar kitų namuose esančių vertingų daiktų.

„Nukentėjusieji patyrė ne tik turtinę žalą. Iki šiol senukai, o ypač vaikai, išgyvena dėl to, kad patikėjo telefoniniais sukčiais. Jie kaltina save, kad nesugebėjo įžvelgti, jog juos norėta apgauti“, – kalbėjo ikiteisminį tyrimą kontroliavęs prokuroras.

Anot prokuroro, tyrimą apsunkino tai, kad ikiteisminio tyrimo metu reikėjo surasti įtariamųjų balsų pavyzdžius, nes keli įtariamieji atsisakė duoti balso pavyzdžius. Dėl šios priežasties buvo atliktas didelės apimties fonoskopinis tyrimas, atlikti keli rašysenos tyrimai, apklausta daugybė žmonių.

Organizuotą nusikalstamą grupę subūrę jonaviškiai šiuo metu jau atlieka laisvės atėmimo bausmę Alytaus pataisos namuose. Kaltinamajame akte pažymėta, kad abu nuteistieji pataisos namų administracijos charakterizuojami neigiamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius