-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 23 /17:42

Priešpaskutinę darbo dieną Plungės savivaldybės administracijos direktorius girtas sukėlė avariją

Buvęs Plungės rajono savivaldybės administracijos direktorius Albertas Krauleidis lapkričio 14 dieną neblaivus sukėlė avariją, pranešė laikraštis „Plungė“.
Albertas Krauleidis
Albertas Krauleidis / Lrs.lt nuotr.

A.Krauleidis yra ir Lietuvos socialdemokratų partijos Plungės skyriaus pirmininkas.

Eismo įvykis 21 val. 19 min. įvyko J.Tumo-Vaižganto gatvėje. Savivaldybės administracijai priklausantis 2008 metų automobilis „Honda Accord“ atsitrenkė į priekyje ta pačia kryptimi važiavusį BMW.

Policija nustatė, kad „Hondą“ vairavęs A.Krauleidis buvo neblaivus, jam nustatytas 1,17 promilės girtumas. Kito automobilio vairuotojas buvo blaivus.

Įvykio metu nukentėjo BMW keleivis, kuriam sumuštas stuburas. Kadangi sužalojimas nežymus, o vairuotojo girtumas nesiekia vidutinio, ikiteisminis tyrimas nepradėtas. Eismo įvykis registruotas kaip techninis, A.Krauleidžiui už jį reikės atsakyti administracine tvarka.

Pagal Administracinių nusižengimų kodeksą transporto priemonių vairavimas esant neblaiviam, kai nustatytas lengvas – 0,4–1,5 promilės – girtumas, užtraukia baudą nuo 300 iki 450 eurų. Be to, pažeidėjas netenka teisės vairuoti automobilį nuo vienerių iki pusantrų metų.

A.Krauleidis avariją padarė priešpaskutinę savo darbo dieną – savivaldybės taryba anksčiau buvo patenkinusi jo prašymą atleisti iš administracijos vadovo pareigų.

Kaip rašo laikrastisplunge.lt, Savivaldybės vadovai A.Krauleidžio sukeltos avarijos tema kalba gana nenoriai. Nuo lapkričio 16-osios Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas laikinai einantis Česlovas Kerpauskas sakė nieko daug apie avariją nežinąs, o kaip viskas klostysis toliau, dar esą nenuspręsta.

„Mano žiniomis, A.Krauleidis dabar ligoninėje. Kas jam nutiko, nežinau, girdėjau tik tiek, kad lyg iššovė oro pagalvė. Taip, jis buvo išgėręs. Nei dėl paties A. Krauleidžio, nei dėl automobilio kol kas jokie sprendimai nepriimti. Tiesiog nebuvo tam laiko“, – kalbėjo Č.Kerpauskas.

Pasiteiravus, kas atlygins nuostolius, kuriuos dėl avarijos patyrė ir Savivaldybės administracija, ir BMW savininkas, meras Audrius Klišonis atsakė, kad įvykis, kurį sukėlė neblaivus A.Krauleidis, – nedraudiminis, tad jam už viską teks mokėti iš savo kišenės.

„Ką prisidirbo, už tą ir turės atsiskaityti. Pačiam teks sumokėti ir BMW savininkui, ir už tarnybinį automobilį. Savivaldybė šių nuostolių tikrai nedengs“, – tvirtino meras. Prieš patį A.Krauleidį jokios sankcijos nebus taikomos, nes dabar jis jau – nebe direktorius. „Jei dar dirbtų, šis įvykis jam būtų tiesus kelias į darbo praradimą. O dabar jau viskas“, – laikraščiui „Plungė“ pridūrė A.Klišonis.

A. Krauleidis yra ir Lietuvos socialdemokratų partijos Plungės skyriaus pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius