-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pareigūnai rado pusę tonos naminės degtinės (nuotraukos)

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, turėdami operatyvinės informacijos kartu su Telšių apskrities policijos pareigūnais Plungės rajone, Grumblių kaime, gruodžio 29-osios vakare surengė operaciją, kurios rezultatais buvo nustebinti patys – rasta apie 18 tonų raugo ir per pusę tonos jau pagamintos naminės degtinės.
Per operaciją Plungės rajone, Grumblių kaime, rasta apie 18 tonų raugo ir per pusę tonos jau pagamintos naminės degtinės.
Per operaciją Plungės rajone, Grumblių kaime, rasta apie 18 tonų raugo ir per pusę tonos jau pagamintos naminės degtinės. / Šiaulių apskrities VPK nuotr.
Temos: 1 Degtinė

Pareigūnai juokavo, kad populiariausia profesija kaime – degtindaris. Jų prieššventinį biznį kriminalistai visiškai sužlugdė, teigiama išplatintame pranešime spaudai. Užsukę pas pareigūnams jau anksčiau dėl neteisėto namų gamybos alkoholinių gėrimų gaminimo ir laikymo įkliuvusį 65-erių metų šio kaimo gyventoją, ūkiniame pastate jie aptiko šešias tonas raugo bei įrangą naminei degtinei gaminti ir sulaikė čia plušantį 38-nerių metų grumbliškį A. B.

Kaimynų sodybos ūkiniame pastate prie naminės degtinės gaminimo įrangos kriminalistai rado šeimininkaujantį ką tik pilnametystės sulaukusį šio kaimo gyventoją L. U. Galima sakyti, kad jaunuolis „verslo“ išmoko iš savo brolio, kuris dėl šio neteisėto užsiėmimo taip pat turėjo problemų su teisėsauga. Pastate stovinčiose statinėse rūgo apie 3 tonas žaliavos naminukei gaminti, o induose tyvuliavo apie 120 litrų jau pagamintos skaidriosios.

Dar pas vienus kaimynus pareigūnai aptiko 8 tonas raugo ir apie 450 litrų jau pagaminto alkoholio. Čia gamybos procesą prižiūrėjo pats 38-nerių metų sodybos šeimininkas V. B.

Rezultatyvus pareigūnų vizitas buvo ir dar į vieną ūkinį pastatą. Jame buvo rasta įranga naminei degtinei gaminti ir viena tona raugo, tačiau virėjo neaptikta. Kol kas dar nenustatyta, kam priklauso šis turtas. Pareigūnų dėmesį patraukė netoli šio ūkinio pastato stovintis 25-erių metų Grumblių kaimo gyventojo A. J. automobilis „Opel Vectra“. Jį apžiūrėję, pareigūnai ir čia rado apie 50 litrų naminės degtinės.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius