Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieštaringas Kaišiadorių verslininkas A.Radvila už aplaidžią buhalteriją liko nenuteistas

Už aplaidžiai tvarkytą bendrovės buhalterinę apskaitą Šakių rajono apylinkės teismas Algimantą Radvilą atleido nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą su 753,20 Eur dydžio užstatu.
Algimantas Radvila
Algimantas Radvila / Kadras iš LNK Žinių

2016 m. gegužės 3 d. Šakių rajono apylinkės teismas paskelbė nuosprendį byloje, kurioje bendrovės generalinis direktorius A.Radvila, pažeisdamas Lietuvos Respublikos buhalterinės apskaitos įstatymo nuostatas, aplaidžiai tvarkė bendrovės buhalterinę apskaitą.

Teismas nustatė, kad vadovas tinkamai neorganizavo bendrovės buhalterinės apskaitos tvarkymo, nes bendrovei priklausančiame pramogų ir konferencijų centre vykusiame užsakytame pokylyje svečiams buvo patiekti šernienos mėsos patiekalai, tačiau šernienos mėsos įsigijimas bendrovės buhalterinės apskaitos dokumentuose nebuvo apskaitytas. Taip pat bendrovės darbuotojai gamino ir tiekė pokylio svečiams šernienos mėsos patiekalus, jų pardavimo nefiksavo jokiuose buhalterinės apskaitos dokumentuose, nes iš pokylio užsakovo už visas pokylio paslaugas, įskaitant šernienos mėsos patiekalus, bendrovės darbuotojos priimti 260 eurų nebuvo apskaityti bendrovės vedamoje buhalterinėje apskaitoje.

Kaltinamasis prisipažino įvykdęs nusikalstamą veiką, jaučiasi kaltas ir nuoširdžiai gailisi, nes būdamas bendrovės vadovu nesukontroliavo darbuotojų, kurie gamino ir pateikė šernienos patiekalus, ir neapskaičiavo darbuotojų pajėgumo aptarnauti kelis banketus. Po gautos specialisto išvados priėmė įsakymus, griežtinančius virtuvės ir baro darbuotojų kontrolę, ataskaitų pateikimą, kad ateityje panašūs atvejai nepasikartotų.

Teismas kaltinamąjį atleido nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą sutuoktinės atsakomybėn vienų metų laikotarpiui su 753,20 Eur dydžio užstatu ir baudžiamąją bylą nutraukė.

Teismas atsižvelgė į tai, jog teigiamai charakterizuojamas kaltinamasis pirmą kartą padarė nusikalstamą veiką, kuri priskiriama neatsargių nusikaltimų kategorijai, visiškai prisipažino padaręs nusikalstamą veiką, nuoširdžiai gailisi, kritiškai įvertino savo poelgį, jaučiasi atsakingas, nuo neapskaitytų pajamų valstybės biudžetui apskaičiuotą PVM sumokėjo ir ėmėsi priemonių buhalterinės apskaitos organizavimui bendrovėje griežtinti.

Teismas nustatė, kad pats baudžiamasis procesas dėl padarytos nusikalstamos veikos ir visuomenės susidomėjimas šia byla kaltinamajam yra efektyvi poveikio priemonė, kuri kaltinamąjį paveiks taip, kad ateityje jis naujų nusikalstamų veikų nedarys.

Kaltinamajam išaiškinta, kad jeigu jis laidavimo metu padarys naują nusikalstamą veiką, atleidimas nuo baudžiamosios atsakomybės nustos galioti ir bus sprendžiama dėl baudžiamosios atsakomybės už visas nusikalstamas veikas, pažymima Šakių rajono apylinkės teismo administracijos sekretorės trečiadienį paviešintame pranešime.

Šis nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius