-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 03 /14:37

Pririšęs prie automobilio, vyras po Šakius tampė šunį: įtariamasis – ugniagesys

Socialiniuose tinkluose ir viešoje erdvėje tikrą audrą sukėlė praėjusio savaitgalio įvykis, kuomet Šakiuose gatvėmis per asfaltą buvo tampomas prie automobilio „Audi“ pririštas šuo. Prasidėjus pilietinei įtariamojo medžioklei, bendruomenės akys nukrypo į vietinį ugniagesį gelbėtoją. Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba pranešė dėl šio įvykio jau atliekanti vidaus tyrimą. Ugniagesys laikosi versijos, kad įvyko žiaurus nesusipratimas.
Žiauriu būdu sužalotas šuo
Žiauriu būdu sužalotas šuo / Nuotrauka iš „Facebook“ profilio

„Jei kažkas žinot šios mašinos (HSL-749) savininko vardą ir pavardę, prašau susisiekite su manimi. Šuniuko atimti iš šio žmogaus, jei taip jį galima pavadinti, nepavyko, deja, buvo grasinta susidoroti ir su mumis“, – toks vienos neabejingos Šakių gyventojos pagalbos prašymas buvo paviešintas „Facebook“ svetainėje.

Liudininkė minėjo, kad veiksmas vyko Jono Basanavičiaus gatvės gale.

Nuotrauka iš „Facebook“ profilio/„Audi 80“ automobilis ir užfiksuota egzekucijos akimirka
Nuotrauka iš „Facebook“ profilio/„Audi 80“ automobilis ir užfiksuota egzekucijos akimirka

„Važiavom su mama ramiai pasiimti tėčio iš darbo ir štai vaizdas – vargšas šuniukas buvo prievarta velkamas mašinos... o Jūs net neįsivaizduojat, kokiu greičiu ji važiavo. Rankos dreba, tekstas nebesiriša rišlus... suprantu, kad yra baisių žmonių, bet kad tiek???“, – baisėjosi šakietė.

Sekmadienį Rugilė socialiniame tinkle paskelbė ir atnaujintą pranešimą: „Mūsų visų susivienijimo dėka šuniukas sėkmingai paimtas ir gabenamas nuostabių savanorių pagalba į veterinarijos įstaigą! Ačiū visiems! Visi prisidėjot prie šuniuko išgelbėjimo!“

Atsirado žinančiųjų, kad įtariamasis „Audi“ vairuotojas yra ugniagesys gelbėtojas, dirbantis Šakių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje. Teigiama, kad gaisrininkas laikosi versijos, jog įvyko baisus nesusipratimas. Jo senyvas tėvas šunį kieme prikabino prie mašinos kablio, pradėjus lyti, augintinis pasislėpė po automobiliu, o skubiai išsiruošęs važiuoti ugniagesys šuns laiku nepamatė.

Žinučių apie incidentą feisbuke paskelbė ir globos organizacijos „Lietuva – gyvūnams“ atstovai, kurie šiuo atveju irgi rūpinosi pagalba kankintam bei sužalotam augintiniui.

Nuotrauka iš „Facebook“ profilio/Žiauriu būdu sužalotas šuo
Nuotrauka iš „Facebook“ profilio/Žiauriu būdu sužalotas šuo

„Norime pranešti, jog šiuo metu šis vargšytis, kurį tempė automobilis Šakių gatvėmis, yra paimtas mūsų organizacijos ir saugiai vyksta į Kauną „Milavet“ veterinarijos kliniką veterinarų apžiūrai bei gydymui.

Šunelis smarkiai sužeistas, gydymas laukia ilgas ir sudėtingas. Būsime dėkingi už prisidėjimą prie jo“, – skelbiama įraše ir nurodomi rekvizitai tiems, kas norėtų prisidėti prie gydymo finansiškai.

Nuotrauka iš „Facebook“ profilio/Žiauriu būdu sužalotas šuo
Nuotrauka iš „Facebook“ profilio/Žiauriu būdu sužalotas šuo

Viena moteris asmenine žinute socialiniame tinkle kreipėsi ir į Valstybinę priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą (VPGT), o netrukus paviešino ir šio susirašinėjimo ekrano atvaizdą. VPGT atstovai, pilietei atsakydami, apgailestavo dėl šio įvykio ir informavo, kad pranešimas apie šį incidentą jau yra perduotas ugniagesių Vidaus tyrimų tarnybai.

Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba pradėjo tarnybinį patikrinimą dėl pranešimo apie prie pareigūno automobilio pririštą ir temptą šunį, pirmadienį popiet praneša ir agentūra BNS.

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD), Valstybinei priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai pirmadienio naktį pateikta informacija apie tai, kad Šakiuose automobiliu buvo tempiamas prie automobilio pririštas šuo.

Ugniagesių bendruomenė dėkoja visiems, kurie šio įvykio metu neliko abejingi.

„Joje buvo nurodoma, kad taip elgėsi Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesys gelbėtojas. Dėl šio įvykio yra pradėtas tarnybinis patikrinimas. Pareigūno tarnybinės atsakomybės klausimas bus sprendžiamas jį baigus“, – nurodo PAGD.

Pasak departamento, informacija buvo dalijamasi internetinėje žiniasklaidoje ir socialiniame tinkle „Facebook“.

Pagal Vidaus tarnybos statutą už panašaus pobūdžio pažeidimus pareigūnams gresia atleidimas iš vidaus tarnybos už pareigūno vardo pažeminimą.

Apie reakciją į įvykį skelbiama ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos interneto svetainėje.

„Ugniagesių bendruomenė dėkoja visiems, kurie šio įvykio metu neliko abejingi“, – pažymi PAGD.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius