Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pro Šalčininkų rajoną praėję pareigūnai aptiko naminės fabriką, uždarė du prekybos taškus

Šalčininkų rajono policijos komisariato pareigūnai aptiko ir aparatą naminei degtinei gaminti, ir apie 80 litrų naminukės.
Naminukės fabrikėlis
Naminukės fabrikėlis / Vilniaus aps. VPK nuotr.

Spalio 3-iąją Šalčininkų rajono policijos pareigūnai, reaguodami į gyventojų pranešimus dėl nelegalios prekybos alkoholiniais gėrimais, atliko policines priemones komisariato prižiūrimoje teritorijoje.

Apie 14 val. Šalčininkuose, Bažnyčios g., penkiasdešimt devynerių metų amžiaus moteris pardavė vietos gyventojui 0,5 l butelį su skysčiu, turinčiu naminės degtinės kvapą. Pardavimo faktą užfiksavę pareigūnai atliko neatidėliotiną kratą ‒ namuose aptiko dar apie 80 l naminukės.

Šalčininkų r., Turgelių k., Ilgojoje g., pareigūnai užsuko ir pas vieną gerai jiems žinomą moterį (gimusią 1974 m.) ‒ jos namuose pareigūnai aptiko aparatą naminei degtinei gaminti bei apie 30 l raugo.

Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. 1 d.). Moterims gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Tai jau 15 ikiteisminis tyrimas dėl nelegalios prekybos alkoholiniais gėrimais, kurį Šalčininkų policijos pareigūnai pradėjo šiais metais.

Šalčininkų policija tokiomis vykdomomis priemonėmis kovoja su šešėlinės ekonomikos apraiškomis ir tikisi sumažinti smurto artimoje aplinkoje mastą rajone bei neblaivių asmenų daromų viešosios tvarkos pažeidimų skaičių.

Pareigūnai prašo gyventojų ir toliau būti neabejingais daromiems teisės pažeidimams ir apie panašius atvejus pranešti skubiosios pagalbos telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius