-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 20 /15:34

Vėl įtariamuoju tapęs Andrius Romanovskis: „Metus mano byloje nieko nevyko. Kas pasikeitė?“

Panevėžio apygardos prokuratūra nusprendė atnaujinti tyrimą dėl lobisto Andriaus Romanovskio, kuris anksčiau buvo įtariamas politiko Vito Matuzo papirkimu ir piktnaudžiavimu. Dabar šį tyrimą atliks ne vienas prokuroras, o prokurorų grupė.
Andrius Romanovskis
Andrius Romanovskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Priimtas sprendimas naikinti prokuroro nutarimą ir tyrimą atnaujinti“, – BNS trečiadienį sakė Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Mindaugas Rimkus.

Įtarimai dėl kyšininkavimo man panaikinti jau anksčiau. Dabar buvo likę įtarimai dėl padėjimo piktnaudžiauti, – sakė A.Romanovskis.

Prokuratūra pranešė, kad tyrimas atnaujintas dėl to, jog ankstesnis prokuroras bylą nutraukė neįvertinęs visų aplinkybių. Dabar šią sudėtingą bylą tirs prokurorų grupė.

Pats A.Romanovskis sakė nesąs informuotas apie tyrimo atnaujinimą

„Nesu gavęs jokio pranešimo apie tai. Anksčiau esu gavęs 12 puslapių surašytų argumentų, kodėl byla buvo nutraukta. Įtarimai dėl kyšininkavimo man panaikinti jau anksčiau. Dabar buvo likę įtarimai dėl padėjimo piktnaudžiauti. Buvo suformuluota išvada, jog nėra surinkta pakankamai įrodymų, kad ta veika buvo atlikta “, – 15min.lt sakė A.Romanovskis.

Jis prisiminė, kad jau praeitą savaitę Panevėžio žiniasklaidoje buvo pasirodžiusi informacija, kad prokurorai ikiteisminį turimą gali atnaujinti bet kada.

Renginio akimirka
Specialiųjų tyrimų tarnyba

„Paskutinis procesinis veiksmas mano atžvilgiu šioje byloje buvo atliktas prieš metus. Per tą laiką nieko daugiau neįvyko. Nežinau, kas pasikeitė“, – sakė jis.

Prokuratūra praeitą savaitę pranešė nutraukusi ikiteisminį tyrimą A.Romanovskio atžvilgiu, nesant jo kaltę pagrindžiančių duomenų. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija antradienį vėl leido A.Romanovskiui verstis lobistine veikla.

A.Romanovskį Specialiųjų tyrimo tarnybos pareigūnai buvo sulaikę 2012 metų birželio 19-ąją, po to teismo sprendimu jis buvo suimtas. A.Romanovskis įtartas mokėjęs kyšius už tai, kad tuometis Seimo narys Vitas Matuzas parengtų ir įtakotų, jog būtų priimti keli lobisto klientams naudingi įstatymai.

A.Romanovskis kategoriškai neigia įtarimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius