Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Prokuratūra deda tašką mergaitės pagrobimo istorijoje: vaikai viską išsigalvojo

Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl galimo svetimo mažamečio vaiko pagrobimo. Toks sprendimas priimtas kruopščiai išnagrinėjus ir įvertinus ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis bei nustačius, kad nebuvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.
Po pranešimo apie mergaitės pagrobimą tyrėjai atliko milžinišką darbą, po kurio prokurorė L.Fedotova konstatuoja: nusikaltimo nebuvo
Po pranešimo apie mergaitės pagrobimą tyrėjai atliko milžinišką darbą, po kurio prokurorė L.Fedotova konstatuoja: nusikaltimo nebuvo / 15min nuotraukų koliažas

Kaip rašo prokuratūra, įvertinus ikiteisminio tyrimo duomenis konstatuota, kad mažamečiai liudytojai, neturėdami jokio realaus pagrindo išvadai, kad įvykdytas mažamečio vaiko pagrobimas, sausio 15 d. vakarą Vilniuje suklaidino suaugusį asmenį, kuris bendruoju pagalbos telefonu pranešė apie galbūt padarytą nusikalstamą veiką.

Mažamečiams vaikams baudžiamoji atsakomybė nėra taikoma. Pagal Baudžiamojo kodekso nuostatas, baudžiamoji atsakomybė už atskirus nusikaltimus taikoma asmenims nuo 14 metų.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniuje policijos pajėgų ieškoma dingusios mergaitės
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniuje policijos pajėgų ieškoma dingusios mergaitės

Primename, kad sausio 15 d., trečiadienį, apie 19.14 min. policijoje buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, Sausio 13-osios g., į nenustatytos markės automobilį (sidabrinės ar auksinės spalvos), užsienietiškais numeriais, galimai buvo įsodinta nepilnametė (11–12 metų).

Apie pagrobimą sutiktam suaugusiam praeiviui pranešė netoliese žaidę ir pagalbos šauksmą išgirdę 3 berniukai. Skelbta, kad vaikai esą matė, kaip vyrai mergaitei užklijuoja burną lipnia juosta ir įgrūda į sidabrinį automobilį geltonais numeriais.

Pradėta spėlioti, kad tai galėjo būti Didžiojoje Britanijoje arba Nyderlanduose registruota transporto priemonė, o galbūt paprastas taksi automobilis.

Per keletą parų policijoje taip ir negauta pranešimų, kad kas nors būtų pasigedę panašaus amžiaus vaiko. Nepaisant to, teisėsauga maždaug dvi paras atliko intensyvius paieškos veiksmus, pareigūnai prašė ir visuomenės pagalbos.

Vairuotojai dalijosi savo vaizdo registratorių įrašais, pareigūnai taip pat platino reikšmingo ieškomo asmens (bet ne įtariamojo) fotorobotą.

Galiausiai sausio 17-osios, penktadienio, vakarą, Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate sušaukta spaudos konferencija, kurios metu komisaras S.Gagas informavo: „Surinktų duomenų visuma ir analizė mums leidžia daryti išvadą, kad nebuvo tokio įvykio kaip galimo asmens pagrobimas. Asmenys, matę įvykį, jį galėjo interpretuoti savaip. Galiu nuraminti Vilniaus gyventojus, kad tokio įvykio kaip vaiko pagrobimas nebuvo.“

VIDEO: Policija paskelbė naujausią informaciją apie galimai Vilniuje pagrobtą mergaitę

Komisariato viršininkas tąsyk iškart pranešė, kad prokuratūrai bus siūloma bylą dėl vaiko pagrobimo nutraukti, tačiau procedūros užsitęsė iki šiol.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius