-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuratūra: jaunuolio žūtį Klaipėdos pramogų parke lėmė neapdairus elgesys

Išsiaiškinus visas su jaunuolio žūtimi Klaipėdos pramogų parke susijusias aplinkybes, trečiadienį Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Kristina Prialgauskienė priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą, pranešė prokuratūra.
Antrasis karabinas taip pat vietoje.
Antrasis karabinas taip pat vietoje. / Kęsto Juškos / 15min nuotr.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, rugpjūčio 15 dienos popietę greitosios medicinos pagalbos darbuotojai gavo pranešimą, kad Klaipėdos pramogų parke iš 6 metrų aukščio nukrito vyras. Atvykę į įvykio vietą medikai rado ant žemės gulintį jaunuolį. Deja, po kelių dienų jaunas žmogus mirė nuo patirtų sunkių sužalojimų. Nedelsiant po įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas žmogaus žūties aplinkybėms ištirti.

Tyrimo metu buvo gauti duomenys apie naudojamą pramogoms įrangą, saugumo reikalavimų tvarką, apklausti įvykį matę liudytojai bei pramogų parko darbuotojai, peržiūrėti ir atidžiai ištirti parko teritorijoje esančių vaizdo kamerų įrašai bei kiti tyrimui reikšmingi duomenys.

Tinkama įranga

Nustatyta, kad parko lankytojams išduodama įranga yra techniškai tvarkinga, prieš pramogą visi lankytojai privalomai supažindinami su saugaus elgesio taisyklėmis, kiekvienam parodoma, kaip tinkamai ir saugiai naudotis suteikiama įranga. Po žodinio demonstracinio instruktažo lankytojas parašu patvirtina, kad suteikta informacija jam aiški ir suprantama. Tik tuomet leidžiama pradėti eiti pramogų parke esančia laipiojimo trasa.

Žmogaus saugumas laipiojimo trasoje metu užtikrinamas specialiais lynais su karabinais, kurie tvirtinami prie trasa judančio žmogaus. Tokių lynų vienam einančiajam yra skiriami trys – tam, kad kol jis perkėlinės lynus keičiantis trasos etapams, jis būtų prisitvirtinęs bent prie vieno iš jų. Nelaimė įvyko tuomet, kai nukentėjusysis nebuvo prisisegęs nė vieno saugos lyno ir prarado pusiausvyrą.

Įvertinus visus tyrimo metu gautus duomenis nustatyta, kad nusikalstama veika šiuo atveju padaryta nebuvo, todėl ikiteisminis tyrimas yra nutrauktinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius