Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuratūra: Kupiškio policijos kieme sudeginti tarnybiniai automobiliai – teroro aktas

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai ikiteisminį tyrimą dėl turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu, pradėtą tiriant Kupiškio rajono policijos komisariato kieme rugsėjo 18-osios naktį įvykdytą automobilių padegimą, perkvalifikavo į tyrimą dėl teroro akto.
Sudeginti policijos automobiliai buvo apvynioti plevele.
Sudeginti policijos automobiliai buvo apvynioti plėvele. / Kadras iš TV3 žinių

Kaip rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, prokurorų, organizuojančių šį ikiteisminį tyrimą ir jam vadovaujančių, teigimu, įvertinus dalį atliktų ikiteisminio tyrimo veiksmų dėl tyčinio padegimo Kupiškio policijos komisariate, paaiškėjo, kad pareigūnų automobiliai galėjo būti padegti siekiant įvykdyti teroro aktą dėl keršto už atskleistus nusikaltimus. Įtarimus dėl siekimo įvykdyti teroro aktą patvirtina ikiteisminio tyrimo duomenys, pasirinktas nusikaltimo darymo pobūdis ir vieta, kėsintasi sukelti realų pavojų kieme laikytoms transporto priemonėms ir žmonėms.

Keršto akto įvykdymu įtariami asmenys nustatyti, toliau tęsiami ikiteisminio tyrimo dėl teroro akto procesiniai veiksmai.

Kaip jau buvo pranešta, rugsėjo 18 d. Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kupiškio rajono policijos komisariato kieme tyčia sukelto gaisro metu sudegė du pareigūnų tarnybiniai automobiliai, buvo apgadintos kitos kieme laikytos transporto priemonės.

Šį ikiteisminį tyrimą atlieka Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai, tyrimą organizuoja, kontroliuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Ikiteisminis tyrimas dėl teroro akto atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso 250 straipsnio 2 d., kuris tam, kas žmonių gyvenamoje, darbo, susibūrimo ar viešoje vietoje padėjo sprogmenį, sprogdino arba padegė ir tokiu veiksmu sutrikdė nukentėjusiojo sveikatą arba dėl to buvo sunaikinta ar sugadinta transporto priemonė arba statinys, numato laisvės atėmimo bausmę iki 12-os metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius