-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 18 /17:10

Prokuratūra mokytoją laiptinėje sužalojusį vyrą prašo priverstinai gydyti

Chemijos mokytoją Nerijų Dzingelevičių laiptinėje peiliu sužalojusį vyrą prokurorai prašo teismo priverstinai gydyti. Tuo metu pats pedagogas sako, kad neadekvatų kaimyną tikrai reikia gydyti, kad šis nekeltų pavojaus kitiems daugiabučio kaimynams.
Chemijos mokytojui, užpultam neprognozuojamo kaimyno, Nerijui Dzingelevičiui neišvengiamai reikės ir plastinių operacijų.
Chemijos mokytojui, užpultam neprognozuojamo kaimyno, Nerijui Dzingelevičiui neišvengiamai reikės ir plastinių operacijų. / Asmeninio archyvo nuotr.

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl peiliu laiptinėje užpulto uostamiesčio gyventojo. Tyrimui vadovavęs prokuroras kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą dėl priverčiamųjų medicinos priemonių taikymo 52 m. užpuolikui.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, kai 2022 metų kovo 2 dieną Klaipėdoje, vieno Kauno gatvėje esančio daugiabučio laiptinėje, peiliu užpultas 37 metų šio namo gyventojas.

Gydymui pardavė automobilį

Apie šią skausmingą istoriją rašė ir 15min.

Mokytojas ilgą laiką neteko galimybės dirbti, iki šiol gydosi.

Vyras su žmona, taip pat pedagoge, buvo priversti keisti gyvenamąją vietą, bijojo dėl savo sveikatos.

N.Dzingelevičius turėjo parduoti automobilį, tam, kad galėtų gauti reikiamą gydymą. Nemažai aukojo ir žmonės, sujaudinti istorijos.

Perskaitęs prokuratūros pranešimą jis mintyse jį sveikino - sprendimas paskirti pavojų gyvybei kėlusiam kaimynui priverstinį gydymą būtų sveikintinas. „Mes su advokatu to siekėme: vyriškis yra pavojingas. Baisu, kad nelaimė nesikartotų. Kita vertus, jei jis bus gydomas, kaip aš galėsiu gauti patirtą žalą? Štai čia kyla klausimų“, - komentavo jis 15min.

Šis tyrimas, vadovaujantis pradine informacija ir pirminėmis ekspertų išvadomis, buvo pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 138 straipsnį („Nesunkus sveikatos sutrikdymas“), tačiau vėliau, surinkus daugiau duomenų ir gavus patikslintas ekspertų išvadas, nusikalstama veika buvo perkvalifikuota į pasikėsinimą nužudyti (BK 22 str. 1 d., 129 str. 1 d).

Specialistai rekomenduoja gydyti

Ikiteisminio tyrimo metu įtariamajam buvo skirta stacionari teismo psichiatrijos ir teismo psichologijos ekspertizė.

Ją atlikę specialistai pateikė išvadas, kad dėl lėtinio psichikos sutrikimo vyras ir nusikaltimo įvykdymo metu, ir vėliau negalėjo suvokti veikos pavojingumo ir valdyti savo veiksmų.

Specialistai konstatavo, kad asmeniui, padariusiam įstatymo uždraustą veiką, rekomenduojamas priverstinis gydymas – stacionarinis stebėjimas specializuotoje psichikos sveikatos priežiūros įstaigoje griežto stebėjimo sąlygomis.

Gavęs šias ekspertų išvadas, prokuroras J. Petuchov liepos 15 dieną kreipėsi į Klaipėdos apygardos teismą dėl priverčiamųjų medicinos priemonių taikymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius