Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuratūra nori nutraukti bylą studentui iš Azerbaidžano, sužalojusiam Seimo nario Naglio Puteikio žmoną ir dukrą

Teismas Vilniuje pirmadienio popietę baigė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje Azerbaidžano pilietis Sabiras Asgarovas kaltinamas sužalojęs Seimo nario Naglio Puteikio žmoną ir dukrą. Patys prokurorai dabar sutinka šią bylą nutraukti, to paties tikisi ir užsienietis.
Sabiras Asgarovas su draugu Vilniaus miesto apylinkės teisme
Sabiras Asgarovas (kairėje) su draugu Vilniaus miesto apylinkės teisme / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Įvykis, dėl kurio Seimo narys Naglis Puteikis Lietuvą viešai išvadino „pasaulio šiknos skyle“, nebuvo vertas to triukšmo, kurį šio parlamentaro šeima sukėlė.

Išnagrinėjus Seimo nario žmoną ir dukrą sužalojusio Azerbaidžano piliečio Sabiro Asgarovo baudžiamąją bylą paaiškėjo, kad valstybinį kaltinimą palaikanti prokuratūra dabar prašo apskritai atleisti užsienietį nuo baudžiamosios atsakomybės, juolab tam neprieštarauja ir patys nukentėjusieji.

Bylą išnagrinėjusi Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Ainora Kornelija Macevičienė savąjį verdiktą žada paskelbti jau šį trečiadienį.

15min.lt primena, kad Seimo nario šeima nukentėjo 2013 m. vasario 22 d. vakarą, kai po apsilankymo Vilniaus knygų mugėje Naglio Puteikio sutuoktinė ir 12 metų dukra grįžo į sostinės viešbutį „Green“. Šio viešbučio viršutiniuose aukštuose buvo įsikūrę ir tą penktadienio vakarą lėbavo Tarptautinės teisės ir verslo aukštosios mokyklos studentai iš Azerbaidžano.

Bylos duomenimis, kaip tik tuo metu, kai Nika Puteikienė ir jos dukra Augustė žengė į viešbutį, iš 9-ojo aukšto buvo išmesta ar iškrito stiklinė, naudota kaip peleninė. Dėl to dužo stiklinis įėjimo stogas. Šukės supjaustė moters veidą, be to, Lietuvos jūrų muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vedėja dirbanti N.Puteikienė suklupo ir susižeidė kelį. Tuo tarpu mergaitė atsipirko išgąsčiu ir gumbu galvoje.

Sostinės policija nuo pat pradžių neįžvelgė šiame įvykyje didžiulio kriminalo, tačiau N.Puteikis reikalavo tirti nusikaltimą, reikalavo sankcijų įtariamiesiems ir grasino steigti savigynos būrius, skirtus kovoti net ne su chuliganais, o su policininkais ir prokurorais.

Po įvykio įsikarščiavęs N.Puteikis interviu delfi.lt aiškino, kad Lietuva atrodo gėdingai, kai čia esą sudaromos sąlygos nebaudžiamai siautėti kitataučiams. 

„Noriu pasakyti: jeigu jie šituos azerbaidžaniečius išsukinės, aš tikrai steigsiu savigynos būrius. Ir man visiškai nusispjauti į mūsų prokurorus. Čia tipinė situacija – mūsų prokurorai ir policija visada stoja agresoriaus pusėn. Visada. Neatsimenu normalaus tyrimo, kuris turėtų būti Vakarų civilizacijose. Mes kažkokia, atsiprašant, pasaulio šiknos skylė, kažkas siaubingo ir nesuvokiamo!“

Prokurorė pabrėžė, kad kaltinamasis S.Asgarovas visiškai pripažino savo kaltę, gailėjosi ir atsiprašė dėl nelaimės, susitaikė su nukentėjusiaisiais, dalinai jau atlygino žalą.

Azerbaidžaniečiui S.Asgarovui buvo iškelta baudžiamoji byla dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Nukentėjusiomis po šio įvykio pripažintos motina ir dukra.

Nagrinėjant S.Asgarovo bylą, į teismą kreipėsi ir draudimo kompanija, prašydama atlyginti 3 875 litų turtinę žalą.

Padengti nuostolius draudikai pareikalavo iš teisiamojo. S.Asgarovas nedelsdamas sumokėjo 1 000 litų, o likusią sumos dalį įsipareigojo pervesti per tris mėnesius.

Teismo posėdyje pirmadienio popietę valstybinį kaltinimą palaikiusi prokurorė pabrėžė, kad kaltinamasis S.Asgarovas visiškai pripažino savo kaltę, gailėjosi ir atsiprašė dėl nelaimės, susitaikė su nukentėjusiaisiais, dalinai jau atlygino žalą ir įsipareigojo padaryti tai visiškai. Todėl prokuratūra paprašė teismo atleisti azerbaidžanietį nuo baudžiamosios atsakomybės. Juolab šis studentas praeityje neteistas, charakterizuojamas teigiamai ir manytina, kad naujų nusikaltimų jis nebedarys.

Visus pagrindus nutraukti šią baudžiamąją bylą teismui sakė įžvelgiantis ir S.Asgarovo advokatas.

Nei gynėjas, nei kaltinamasis nesutiko 15min.lt atskleisti, ar pinigais atlygino Puteikiams moralinę žalą.

Pagal teismų praktiką, jei nukentėjusieji susitaiko su kaltinamuoju, o nuteisti pastarojo nebeprašo net prokuratūra, asmuo išvengia baudžiamosios atsakomybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius