Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuratūra nutraukia tyrimą dėl grasinimų susidoroti su žurnalistu D.Sinkevičiumi

Ketvirtadienį Vilniaus apygardos prokuratūra pranešė nutraukianti ikiteisminį tyrimą dėl grasinimų susidoroti su portalo delfi.lt žurnalistu Dainiumi Sinkevičiumi. Pats jis skelbia skųsiantis šį sprendimą.
Dainius Sinkevičius ir Vita Jakutienė
Dainius Sinkevičius ir Vita Jakutienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip pranešė prokuratūra, įvertinus ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis, priimtas sprendimas nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl įtariamų grasinimų nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą.

Po D.Sinkevičiaus publikacijų apie Pravieniškių pataisos namuose susikūrusią mafiją ir žiaurius ten vykdytus nusikaltimus jam pradėjo grasinti buvusi „Olialia pupytė“ Vita Jakutienė.

Savo straipsniuose D.Sinkevičius minėjo nužudytą V.Jakutienės mylimąjį Deimantą Bugavičių.

„Normalu tau, asile, išsityčioti iš nuotraukos? Žiūrėk, kad pačio, pakritusio prie namų su morka nerastų! D***as tu su savo rašinėliais“, – po publikacijų žurnalistui rašė moteris.

Vėliau ji feisbuke įsivėlė į viešą ginčą su žurnalistu ir toliau jį žemino bei grasino. Po šių grasinimų liepos 26 dieną D.Sinkevičius kreipėsi į prokuratūrą.

Prokuratūra pranešė, kad atlikę tyrimo veiksmus, įvertinę V.Jakutienės pareiškimus, jų realumą ir pavojingumą, nenustatyta realių duomenų, patvirtinančių, kad ji rašė turėdama tiesioginę tyčią grasinti nužudyti ar sunkiai sutrikdyti D.Sinkevičiaus sveikatą.

„Jos veiksmuose nėra nusikalstamos veikos sudėties“, – konstatavo tyrimą nutraukusi prokuratūra. Taip pat panaikinta ir kardomoji priemonė, draudžianti moteriai artintis prie žurnalisto, neieškoti su juo ryšių ir išvykti iš Lietuvos.

Prokuroro nutarimas per 20 dienų gali būti skundžiamas aukštesniajam prokurorui. Tą D.Sinkevičius žada padaryti.

„Su nutarimu nutraukti ikiteisminį tyrimą nesutinku, todėl pasinaudosiu įstatymuose numatyta teise ir jį skųsiu. Nes nesutinku su prokurorės pozicija, kad „pakankamų duomenų, neabejotinai patvirtinančių, kad nukentėjusiajam realiai buvo grasinama, ir, kad įtariamoji to siekė, nenustatyta“ – juk V.Jakutienė neigė kaltę (nors nė vieno savo žodžio taip ir neišsižadėjo).

„Prokurorės surašytame nutarime tarp eilučių radau labai įdomų motyvą, jog grasinimai nebuvo realūs – įtariamoji juos išsakė viešai. Suprask, kas viešai grasina, tas jau tikrai nieko nepadarys, nesvarbu, kad šis asmuo palaiko ryšius su nusikalstamo pasaulio atstovais. O tai – irgi ne argumentas“, – feisbuke rašė D.Sinkevičius.

Kaip teigia D.Sinkevičius, pati V.Jakutienė teisėsaugai aiškino negrasinusi susidorojimu, o tik nesusivaldžiusi ir apimta emocijų išreiškė nepasitenkinimą dėl straipsnių, parašytų apie ją ir jos šeimą, net neketino imtis jokių veiksmų.

„Priešingai, ji tik įspėjo, kad man problemų gali pridaryti įkalinimo įstaigoje bausmę atliekantys asmenys, straipsniuose minima „Pravieniškių mafija“ . Ir nesvarbu, kad po šio, kaip nurodė, momentinio (nors tai tęsėsi ne vieną dieną) nepasitenkinimo jau kitą rytą sėdo į automobilį ir nuvažiavo į Marijampolės zoną susitikti su vienu įkalintu nusikalstamo pasaulio atstovu.

Na, taip, su juo pasikalbėjo apie mane, bet tuo viskas ir baigėsi – esą tas nuteistasis tik ją guodė... Palaikymo ji ieškojo ir savo vyro glėbyje Pravieniškėse, tik nuo šiol šią zoną ji turės pamiršti – dėl narkotikų nuteistas jos sutuoktinis su kitais įtaką kitiems kaliniams darančiais nuteistaisiais jau pervežtas į Alytaus pataisos namus“, – rašė žurnalistas.

Anot jo, ikiteisminis tyrimas galėjo būti nutrauktas ir dėl kitų priežasčių, tačiau apie tai kitą savaitę žada paskelbti išskirtiniame pasakojime.

„Tik delfi.lt – išskirtinis pasakojimas apie „Agurkiniams“ priklausiusio V.Jakutienės mylimojo D.Bugavičiaus nužudymą. Apie tai pirmą kartą viešai prabils šiuo labai sunkiu nusikaltimu įtariamas šiuo metu Lukiškių kalėjime esantis užsienietis. Bus skandalingų faktų ir apie V.Jakutienę – tai ir bus atsakymas, kodėl šiandien juoda tapo balta. Tikrai verta laukti“, – rašė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius