Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 11 /16:50

Į teismą atvesti visi trys įtariamieji sargo nužudymu – leista suimti ir aukštaūgį, ir 15-metį, ir 19-metį

Vilniaus apygardos prokuroras kreipėsi į teismą, prašydamas suimti tris įtariamuosius sargo Marijano Siniavskio nužudymo byloje. Aukštaūgį 22-metų įtariamąjį Tautvydą Putį buvo prašoma suimti trims mėnesiams. Teismas šį prašymą pilnai tenkino. Popietę atvežtas ir nepilnametis, už uždarų durų svarstomas prašymas ir dėl šio įtariamojo suėmimo. Sprendimas dėl 15-mečio – analogiškas. Pavakarę paaiškėjo ir dėl trečio įtariamojo 19-mečio Aurimo Jaruševičiaus: jo likimas toks pats.
 Aurimas Jaruševičius
Įtariamasis Aurimas Jaruševičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prokuratūra paprašė suimti įtariamuosius sargo nužudymu Trakų rajone.

„Pareiškimas Vilniaus miesto apylinkės teismui pateiktas, laukiam, kada bus paskirtas teisėjas ir posėdis“, – BNS ketvirtadienį sakė bylos tyrimą kontroliuojantis prokuroras Tomas Čepelionis.

Pirmasis įtariamasis ketvirtadienį į teismą atvežtas 10.20 val. Jis išsiskyrė ūgiu – sulaikytas Tautvydas Putys (gim. 1995 m.) yra aukštesnis už jį saugančius konvojaus pareigūnus.

VIDEO: Į teismą atvestas pirmasis iš įtariamųjų sargo nužudymu

Dviem įtariamiesiems – 22 ir 19-metų, jau pareikšti įtarimai dėl kvalifikuoto tyčinio nužudymo – jie įtariami įvykdę nužudymą iš savanaudiškų paskatų, siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą. Vaikinai buvo sulaikyti trečiadienį dviem paroms.

Į Vilniaus miesto apylinkės teismą atvežtą pirmąjį T.Putį prokuratūra paprašė suimti 3 mėnesiams. Posėdis vyko už uždarų durų. Įtariamajam ginti yra paskirtas valstybės samdomas advokatas.

Prokuroras T.Čepelionis po posėdžio žurnalistams minėjo, kad įtariamąjį prašoma suimti visais trim pagrindais: jis gali bėgti, slėptis nuo pareigūnų arba net daryti naujus nusikaltimus.

Prokuratūros prašymą svarstęs ikiteisminio tyrimo teisėjas Pavelas Borkovskis verdiktą paskelbė dar iki pietų: prokuratūros prašymas tenkintinas. Teismo nutartyje pažymima, kad T.Putys gali būti laikomas suimtas 3 mėnesius, remiantis visais trimis prokuratūros nurodytais pagrindais: įtariamasis laisvėje gali bėgti, slėptis arba daryti naujus nusikaltimus.

Trečiam įtariamajam, 15-mečiui, įtarimas dėl nužudymo buvo pareikštas ketvirtadienį, nes, pasak prokuroro, trečiadienį jo nespėta apklausti, naktį apklausinėti nepilnamečių negalima. Įtarimus paaugliui areštinėje pateiks policijos tyrėjas. Vaikinas mokosi Alytaus profesinio rengimo centre.

„Jiems kol kas pareikštas įtarimas tik dėl nužudymo. Dar neišsiaiškinom visko iki galo, todėl pirminis įtarimas toks“, – BNS sakė prokuroras.

Ketvirtadienį 13.20 val. konvojaus pareigūnai atvežė į teismą ir antrą įtariamąjį – vienintelį trijulės nepilnametį. Jį, kaip svarbų nusikaltimo bendrininką, taip pat prašoma leisti laikyti suimtą bent keletą mėnesių. Posėdis vyksta už uždarų durų, įtariamąjį gina ne tik valstybės parūpintas advokatas, bet ir Vaiko teisių apsaugos tarnybos specialistė.

VIDEO: Į teismą atvežtas nepilnametis įtariamasis sargo nužudymo byloje

Svarstymas tęsėsi apie 20 minučių. Po posėdžio įtariamąjį ginantis advokatas Vitalijus Vitkovskis teigė, kad prašė teisėjo nebūti griežtam nepilnamečio atžvilgiu. „Nebrandi asmenybė“, – pažymėjo teisininkas.

Advokatas nepanoro detalizuoti, koks galėjo būti jo ginamojo vaidmuo.darant nusikaltimą ir slepiant nužudymo įkalčius. Gynėjas nenorą komentuoti motyvavo vykstančiu ikiteisminiu tyrimu.

Po 15 val. teismas paskelbė, kad ir nepilnametis turi būti paliktas suimtas mažiausiai tris mėnesius.

VIDEO: Nužudymu kaltinamo nepilnamečio advokatas prašo jaunuolio nesuimti: „Nebrandi asmenybė“

Netrukus konvojaus pareigūnai atvežė į teismą jau paskutinį, trečiąjį įtariamąjį Aurimą Jaruševičių. Jį prašoma suimti taip pat maksimaliam įstatyme numatytam terminui. Trečiasis įtariamasis kaltės neneigia, bet tuo pačiu neprisiima ir „nuopelnų“ dėl esminio vaidmens. A.Jaruševičius pripažįsta, kad nužudymui panaudotas peilis, tačiau ginklas esą buvo ne jo rankose.

Teisėjas P.Borkovskis paskelbė, kad leidžia laikyti suimtą tris mėnesius ir A.Jaruševičių.

VIDEO: Į teismą atvestas 19-metis, įtariamas su draugais nužudęs sargą

Pasak prokuroro, visi trys vaikinai neneigia buvę toje vietoje, kur dirbo sargas, tačiau kiekvienas savo vaidmenį nusikaltime aiškina skirtingai ir švelnina savo padėtį. Teisme prokuroras T.Čepelionis atskleidė esmines nužudymo aplinkybes: draugų trijulė gviešėsi 2 tonų dyzelino, pokalbis tarp vienas kitą pažįstančio T.Pučio ir sargo peraugo į konfliktą.

19-metis ir 22 metų vaikinas anksčiau buvo teisti. Du įtariamieji yra Alytaus miesto gyventojai, kitas – vilnietis. Vienas teistas už viešosios tvarkos pažeidimą.

„Pirminis tikslas – degalų vagystė, kuri išsirutuliojo į nužudymą“, – trečiadienį sakė Vilniaus apskrities policijos vadovas, paklaustas apie nusikaltimo motyvą. Anksčiau buvo skelbta, kad dingo apie 100 litrų degalų. Policija nužudymą Trakų rajone vadina brutaliausiu nusikaltimu tame rajone. Degalų vagysčių būdavo, tačiau žmonės dėl to nebuvo žudomi. Pirminiais duomenimis, dalį pagrobtų degalų jaunuoliai supylė į automobilio, kuriuo atvyko, degalų baką. Kur jie padėjo kitą dalį pavogtų degalų, dar tiriama.

Antradienį miške Varėnos rajone rastas sudegęs automobilis, o jame – žmogaus kūnas. Įtarta, kad tai gali būti sekmadienį Trakų rajone dingęs vyras.

Policijos duomenimis, sudegęs automobilis „Volkswagen Touran“ miške rastas apie 10 val.

„Abejonių, kad tai tas asmuo – nėra“, – sakė S.Gagas, paklaustas, ar nėra abejonių, kad mašinoje buvo rastas būtent dingusio asmens kūnas.

Nužudymo bylą tyrė gausios pareigūnų pajėgos – dirbo kelių apskričių policija, Lietuvos kriminalinės policijos biuras.

„Galiu pareikšti, kad tai neeilinis nusikaltimas, kuriam atskleisti buvo mestos didžiulės pareigūnų pajėgos“, – sakė S.Gagas.

Lietuvoje už nužudymą gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų, arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos. Už nužudymą asmuo gali būti teisiamas nuo 14 metų. Nepilnamečiams paprastai neskiriama daugiau nei 10 metų laisvės atėmimo.

Sekmadienio rytą kolegos ir artimieji pasigedo vyriškio, kuris naktį budėjo Paluknio seniūnijoje, Mamavio kaime esančioje statybvietėje. Darbo vietoje buvo rasta kraujo. Dingusiojo ieškojo kinologai, į orą buvo pakeltas sraigtasparnis. Policija dėkoja visuomenei už suteiktą informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius