-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prokuratūra siekia grąžinti klaipėdiečiams Skulptūrų parko teritorijoje esančią automobilių stovėjimo aikštelę

Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroras priėmė nutarimą reikalauti uostamiesčio savivaldybės imtis priemonių dėl draudžiamųjų kelio ženklų pašalinimo iš miesto centre esančios Skulptūrų parko teritorijos, pranešė prokuratūra.
Klaipėdos skulptūrų parko ekspozicija
Klaipėdos skulptūrų parko ekspozicija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Klaipėdos apygardos prokuratūroje buvo gautas miesto gyventojų pareiškimas, kuriuo buvo prašoma spręsti viešojo intereso gynimo klausimus dėl Klaipėdos Skulptūrų parke esančių objektų. Įvertinęs visus tyrimo dėl galimai pažeisto viešojo intereso metu gautus dokumentus, prokuroras konstatavo, jog be teisinio pagrindo ir pagrįsto būtinumo bei, manoma, pažeidus eilę teisės aktų reikalavimų draudžiamaisiais kelio ženklais miestiečiams buvo apribota galimybė automobiliais laisvai patekti į Skulptūrų parke esančią automobilių stovėjimo aikštelę. Tokiu būdu buvo pažeistas viešasis interesas, kurį prokuroras ėmėsi ginti.

Tyrimo duomenimis, Klaipėdos miesto savivaldybei panaudos teise valdomoje parko teritorijoje įrengti du draudžiamieji kelio ženklai Nr. 303 „Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas“. Vienas iš minėtųjų ženklų įrengtas ties įvažiavimu iš S. Daukanto gatvės į vietinės reikšmės kelią, vedantį į parkui priklausančią automobilių aikštelę. Antrasis kelio ženklas riboja automobilių patekimą į pačią stovėjimo aikštelę.

Tyrimo metu nebuvo gauta duomenų, kad ženklų įrengimas būtų suderintas su policija. Taip pat nustatyta, jog Klaipėdos miesto savivaldybė neužtikrino, kad patekimas į vietinės reikšmės kelią bei per jį – į Skulptūrų parko automobilių stovėjimo aikštelę, būtų tinkami transporto priemonių eismui. Prokuroras konstatavo, kad du draudžiamieji kelio ženklai nepagrįstai draudžia bei pertekliniai apriboja automobilių eismą viešoje, visuomenei lankyti skirtoje teritorijoje. Įvertinus šias aplinkybes buvo nustatyti teisės aktų, o tuo pačiu ir viešojo intereso pažeidimai.

Prokuratūra priimtu nutarimu uostamiesčio savivaldybės administracijos reikalauja imtis priemonių nurodytiems teisės pažeidimams pašalinti ir per 20 darbo dienų nuo reikalavimo gavimo dienos informuoti apie priimtą sprendimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius