Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuratūra tirs konservatoriaus Rimanto Dagio veiksmus

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras įpareigojo Vilniaus apygardos vyriausiąjį prokurorą Ramutį Jancevičių ištirti konservatoriaus Rimanto Jono Dagio tiesioginę atsakomybę dėl valstybei padarytos daugiau nei ketvirčio milijono litų žalos neteisėtai atleidus ilgametį Darbo biržos vadovą V. Šlekaitį.
Socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys
Socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Tyrimą nuspręsta pradėti gavus parlamentarų Evaldo Lementausko ir Valerijaus Simulik prašymą ginti viešąjį interesą.

E.Lementausko teigimu, į generalinę prokuratūrą buvo nuspręsta kreiptis viešai pasirodžius informacijai, kad praėjusių metų lapkričio pradžioje Vyriausiasis administracinis teismas įpareigojo į pareigas grąžinti Darbo biržos vadovą V. Šlekaitį, kurį 2009 metų pavasarį nepagrįstai atleido tuometis socialinės apsaugos ir darbo ministras konservatorius R. J. Dagys, ir už patirtus nuostolius iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, t.y. iš valstybės biudžeto, V. Šlekaičiui priteisė išmokėti daugiau nei 260 tūkst. litų. Parlamentaro įsitikinimu, remiantis Valstybės tarnybos įstatyme numatyta teise valstybei padarytus nuostolius išieškoti regreso tvarka, bent dalis šios sumos turėtų būti padengta iš asmeninių R. J. Dagio pajamų.

„Neabejoju, kad prokuratūra atsakingai pažiūrės į viešojo intereso gynimą ir įvertinusi visus faktus atsakys, kas yra atsakingas dėl valstybei padaryto daugiau nei ketvirčio milijono litų nuostolio. Lietuvoje, deja, tapo norma, kad už neatsakingus valdininkų sprendimus sumoka mokesčių mokėtojai. Seniai laikas imti keisti šią nuostatą“, – sako Seimo narys E. Lementauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius