Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuratūra: tyrimas dėl tariamo buvusių VST pareigūnų šmeižimo nutrauktas pagrįstai

Ikiteisminis tyrimas dėl galimo buvusių Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų šmeižimo nutrauktas pagrįstai, penktadienį informuoja Lietuvos Respublikos prokuratūra.
Eimutis Misiūnas
Tuometis VRM vadovas Eimutis Misiūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vilniaus apygardos teismas galutine ir neskundžiama nutartimi atmetė pareiškėjų skundus ir paliko galioti Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorės nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl galimo šmeižimo.

Ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 154 str. 2 d. (Šmeižimas) buvo pradėtas 2020 metų kovą, gavus dviejų buvusių Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų pareiškimus dėl viešoje erdvėje pasirodžiusiose publikacijose paskelbtų galimai šmeižiančio turinio pasisakymų apie pareiškėjus.

Pareiškime buvo nurodoma, kad 2019 m. pradžioje visuomenės informavimo priemonėse, buvo paskelbta tikrovės neatitinkanti, žeminanti ir pasitikėjimą pareiškėjais pakertanti informacija. Publikacijose buvo pateikiama tuomečio vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno informacija, kad ministerija gavo žinių iš Viešojo saugumo tarnybos, jog buvę šios tarnybos pareigūnai aptarinėja situaciją Vidaus reikalų ministerijoje (VRM) ir jos įstaigose, kaip išprovokuoti nesutarimus tarp ministerijos, ministro ir tarnybų, grąžinti buvusių vadovų įtaką VRM sistemai bei destabilizuoti padėtį tarnybose.

2020 m. spalio 28 d. Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė, išnagrinėjusi ir įvertinusi ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis, priėmė nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą konstatavus, kad nebuvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Pareiškėjų skundus dėl prokurorės priimto nutarimo nutraukti ikiteisminį tyrimą atmetė ir aukštesnysis prokuroras, ir Vilniaus miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėja. Vilniaus apygardos teismo teisėjas, galutine ir neskundžiama nutartimi atmesdamas pareiškėjų skundus, nurodė, kad ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas pagrįstai bei pažymėjo, kad pranešėjai gali pasinaudoti civilinės teisės priemonėmis, reikalaudami paskleistos informacijos paneigimo, turtinės ar neturtinės žalos atlyginimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius