-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuratūros pozicija teisme: seksas tarnybinėse patalpose Vilniaus policininkams turėtų kainuoti po 9 100 litų

Aukštesnės instancijos teismas išnagrinėjo apeliacinius skundus skandalingoje buvusių Vilniaus policininkų Liudviko Vasiliausko ir Vytenio Šlenio baudžiamojoje byloje dėl orgijų su prostitute ir narkotikais komisariate.
 Liudvikas Vasiliauskas (dešinėje) ir Vytenis Šlenys teisme
Liudvikas Vasiliauskas (dešinėje) ir Vytenis Šlenys teisme / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Vilniaus apygardos teismas antradienį apeliacine tvarka išnagrinėjo rezonansinę baudžiamąją bylą, kurioje dėl orgijų sostinės policijos komisariate yra nuteisti buvę Vilniaus policininkai Liudvikas Vasiliauskas ir Vytenis Šlenys. Niekuomet savo kaltės nepripažinę pareigūnai aukštesnės instancijos teisme siekia būti visiškai išteisinti.

Savo ruožtu žemiausios instancijos apkaltinamuoju nuosprendžiu, birželio 22 dieną paskelbtu Vilniaus miesto 2-ajame apylinkės teisme, neliko patenkinti ir Vilniaus apygardos prokuratūros atstovai.

Prokuratūros vertinimu, dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi (žr. susijusius straipsnius) V.Šlenys ir L.Vasiliauskas turėtų būti nubausti 70 MGL (9 100 litų) baudomis.

Abiejų šalių skundžiamu, dar neįsiteisėjusiu nuosprendžiu policininkams yra skirta tokia vienoda bausmė: draudimas 2 metus ir 6 mėnesius dirbti valstybės tarnyboje.

15min.lt primena, kad, bylos duomenimis, būdami valstybės tarnautojais ir dirbdami Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Vilniaus m. antrojo PK Nusikaltimų tyrimų skyriaus tyrėjais, darbo vietoje jie surengė tikrą orgiją – pasikvietė prostitutę, mėgavosi seksu, leido plaštakei svaigintis narkotikais.

Ar bylą išnagrinėjusios pirmos instancijos teismo teisėjos Aušros Valinskienės verdiktas buvo pagrįstas ir teisėtas, trijų aukštesnių teisėjų kolegija žada skelbti tik po 6 savaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius