-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokurorai dar kartą konstatuoja, jog tyrimas dėl J. Furmanavičiaus ir V. Naruševičienės nužudymo turi būti nutrauktas mirus įtariamajam

Ketvirtadienį Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras, papildomai atlikęs ikiteisminio tyrimo veiksmus, priėmė procesinį sprendimą – ikiteisminį tyrimą dėl Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymo bei rengimosi nužudyti Aandrių Ūsą, taip pat dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu bei šaudmenimis, įtariamojo Drąsiaus Kedžio atžvilgiu nutraukti jam mirus.
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra
Lietuvos Respublikos generalinė prokuratūra / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma Generalinės prokuratūros pranešime, prokuroro nutarimas dar gali būti skundžiamas aukštesniam prokurorui per dvidešimt dienų nuo nutarimo nuorašo gavimo dienos.

Prokuroras tokį patį procesinį sprendimą buvo priėmęs 2011 m. birželio 28 d., tačiau jis buvo panaikintas Vilniaus m. 1 apylinkės teismo 2012 m. kovo 5 d. nutartimi pagal įtariamojo gynėjos advokatės S.Žukauskienės skundą. Prokuratūra buvo įpareigota iš naujo spręsti klausimą dėl ikiteisminio tyrimo užbaigimo D. Kedžio atžvilgiu, surašant kaltinamąją aktą ir perduodant baudžiamąją bylą teismui.

Prokurorai pažymi, kad Lietuvos Respublikos įstatymai numato tik kaltinamojo ir baudžiamosios bylos su kaltinamuoju aktu atidavimo pirmos instancijos teismui tvarką. Kaltinamuoju laikomas asmuo, dėl kurio yra priimtas kaltinamasis aktas, o jo surašymas galimas tik apklausus įtariamąjį ir nurodžius įtariamojo poziciją. Iki bylos perdavimo teismui kaltinamojo akto nuorašas turi būti pasirašytinai įteiktas kaltinamajam. Baudžiamojo proceso kodeksas nenumato mirusio asmens, kuriam nebuvo pranešta apie įtarimus, perdavimo pirmos instancijos teismui.

Primintina, kad iš karto po nusikalstamos veikos padarymo, D.Kedžiui pasislėpus, buvo priimtas nutarimas pripažinti jį įtariamuoju dėl J.Furmanavičiaus ir V.Naruševičienės nužudymo bei rengimosi nužudyti A.Ūsą, taip pat dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu.

D.Kedys įtariamuoju apklaustas nebuvo, jam nebuvo įteiktas pranešimas apie įtarimą. D.Kedžio lavonas buvo rastas 2010 m. balandžio 17 d., o prokuroro 2012 m. sausio 19 d. nutarimu ikiteisminis tyrimas dėl D.Kedžio mirties priežasties nustatymo nutrauktas nustačius, kad nepadaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Šis ikiteisminis tyrimas tęsiamas dar dviejų įtariamųjų – R. I. bei E. B. – atžvilgiu, taip pat siekiant nustatyti kitus asmenis, bendrininkavusius padarant nusikalstamas veikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius